ŞİŞLİ'de bir gencin sokak arasında bir araç içinde beklerken silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmesi olayıyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden T.A.'nın ifadesinde araç içinde bekleyen kişileri hırsız sandıklarını yanlarına gidip niye beklediklerini sorduklarında kavga çıktığını söylediği belirtildi.
Şişli'de 6 Ekim 2013 tarihinde meydana gelen olayda bir arkadaşı ile otomobilin içinde bekleyen İ.Ö. yanlarına gelen 3 kişi ile tartıştı. Görgü tanıklarının ifadesine göre arabanın dışında bulunan 3 kişiden biri silahını çekerek araca doğru ateş etti. Şüpheliler olay yerinden kaçarken yaralı olarak hastaneye kaldırılan İ.Ö. hayatını kaybetti. Polis tarafından yapılan soruşturmada olayın aynı mahallede oturan İ.D., H.İ. ve T.A. adlı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini tespit edildi. Olay tarihinden itibaren ortadan kaybolan şüpheliler aranmaya başlandı. Önceki gün Mecidiyeköy'de bir eve baskın yapan polis şüphelileri gözaltına aldı. Yapılan soruşturmada cinayet sırasında silahı T.A. adlı kişinin kullandığı belirlendi.
Emniyette sorgulanan şüphelilerden T.A. sokak içinde bekleyen kişileri hırsız sandıklarını ve yanlarına gidip sorduklarında aralarında tartışma çıktığını söyledi. Araçtaki kişilerin kendilerini küfür ettiğini öne süren T.A. onları korkutmak için ateş ettiğini daha sonra kaçtıklarını anlattı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan T.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay sırasında yanında bulunan İ.D. ve H.İ. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AA (RT)