ADANA'da 36 yaşındaki Mehmet Kaya, otomobilde 18 yaşındaki Muhammet Başıbüyük'ü av tüfeğiyle vurarak öldürdükten sonra kaçtı. Yakalanıp gözaltına alınan Kaya, olayın kaza sonucu meydana geldiğini söyledi.
Olay dün akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi'nin Fevzipaşa Mahallesi Vefa Caddesi üzerinde meydana geldi. Silahla vuralarak ağır yaralanan Muhammet Başıbüyük özel bir tıp merkezine getirildi. İlk müdahalenin ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Başıbüyük, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Muhammet Başıbüyük'ün cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, gencin ölümü ile ilgili polis çalışma başlattı. Başıbüyük'ü hastaneye getirenlerle görüşen polis, olayın Mehmet Kaya'nın otomobilinin içinde meydana geldiğini belirledi. Kaçan Mehmet Kaya, olayda kullandığı av tüfeğiyle birlikte yakalanıp gözalkına alındı. Şüpheli Kaya, olayın kaza sonucu meydana geldiğini ileri sürdü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen Muhammet Başıbüyük'ün cenazesi, Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.
KAZA DEĞİL CİNAYET
Oğlunun arkadaş kurbanı olduğunu söyleyen emekli bankacı baba Mulla Başıbüyük, olayın kaza sonucu meydana geldiğine inanmadığını söyledi. Mulla Başıbüyük, "Otopside, göğsünde çok yakın mesafeden sıkıldığı anlaşılan saçmalar çıktı. Ayrıca, artık ne istiyorlardı, neyin peşindeydiler bilmiyorum ama, otomobilde boğuşmuşlar. Çünkü boğazında sıkmaya bağlı olarak izler oluşmuş. Yani bu olay, şaka veya kaza sonucu gerçekleşmedi. Bu olay resmen cinayet. Benim oğlum 18 yaşında, diğeri 36 yaşında. Benim oğlumun onunla ne işi olur anlamadım" diye konuştu.