TERMİNALE GİTMEK İÇİN OTOBÜS BEKLİYORLARDI
Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, bugün saat 03.30 sıralarında aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobilin, otobüs durağına dalması sonucu ölen 54 yaşındaki Rasim Güngör ile kızı 24 yaşındaki Tunay Güngör’ün terminale gitmek için otobüs bekledikleri ortaya çıktı.
Merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi’nde oturan 5 çocuk babası Rasim Güngör Manisa Celal Bayar Üniversitesi sınıf öğretmenliği son sınıf öğrencisi Tunay Güngör’ün tek dersten kaldığı bütünleme sınavına göndermek için saat 03.00 sıralarında birlikte evlerinden çıktı. Baba-kız evlerine 1 kilometre uzaklıktaki otobüs durağına giderek, Şehirler Arası Otobüs Terminaline gitmek için durakta otobüs beklemeye başladı. 03.30 sıralarında 38 yaşındaki  Reşat Aydın yönetimindeki 19 F 9838 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak yol kenarındaki kaldırıma çıktıktan sonra otobüs durağına dalması sonucu Tunay ile Rasim Güngör'e çarparak ölümlerine neden oldu.
Kayınpederinin gelmemesi üzerine namaz kılmak için gittiği Panayır Camii’ne bakan damadı Feyzullah Kardeş daha sonra küçük oğlunu havuza götürmek için otobüs durağına geldiğinde acı manzarayla karşılaştı. Olay yerine yakın bir işyerinin güvenlik görevlilerinden kazada bir baba ile kızının öldüğünü öğrenen Feyzullah Kardeş, Devlet Hastanesi’ne giderek baldızı ve kayınpederinin kazada öğrendi. Adli Tıp Kurumu’na gelen Feyzullah Kardeş durumu yakınlarını cep telefonuyla arayarak bildirdi.
İKİZ KARDEŞİNİN ÖLDÜĞÜNÜ ADLİ TIPTA ÖĞRENDİ
Kazada ölen Tunay Güngör’ün ikiz kardeşi Leyla Güngör haber verilmesi üzerine Adli Tıp Kurumu Morgu önüne geldiğinde acı haber kendisine eniştesi Feyzullah tarafından verildi. Gözyaşlarına boğulan Leyla Güngör yakınları tarafından teselli edildi.
Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Reşat Aydın'ın kaldırıldığı Bursa Şevket Yılmaz Devlet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorlarla tartıştıktan sonra taksiyle hastaneden ayrıldığı belirlendi. Taksiyle Orhangazi'ye giden Aydın, burada fenalaşınca Orhangazi Devlet Hastanesi'ne gitti. Durumu ağır olan Aydın için helikopter ambulans istendi. Helikopter ambulansla Bursa'ya nakledilen Reşat Aydın'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, daha önce yaşanan benzer kazalara ilişkin uyarılarına rağmen kenti yönetenlerin sorumluluklarını yerine getirmediklerini ve insanların duraklarda can vermeye devam ettiğini söyledi.
Son olarak Yalova’da Yolu’nda kontrolden çıkan otomobilin çarptığı otobüs durağında bekleyen baba ile kızının yaşamını yitirdiği kazanın trafik güvenliği ve otobüs duraklarının konumlarını bir kez daha gündeme getirdiğini belirten Mart, “Sürekli uyarıyoruz ama nafile. Bu kentte trafik güvenliği yok!” dedi.
"MAGANDALAR KENTTE CİRİT ATIYOR"
Trafik magandalarının kent içinde cirit attığını, insanların yolda, otobüs duraklarında can verdiğini ifade eden Mart, “Kenti yönetenler ise seyrediyor. Ocaklara ateş düşüyor, ölen öldüğü ile kalıyor, önlem alınmıyor” diye konuştu.  Kenti yönetenlerin insanların can ve mal güvenliğinden de sorumlu olduklarını hatırlatan İbrahim Mart, "Kentin her türlü güvenliğinden sorumlu başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere kenti yönetenleri birkez daha uyarıyoruz ve göreve çağırıyoruz" dedi. İbrahim Mart, vatandaşların trafikteki can ve mal güvenliği için kenti yönetenlerin alması gereken önlemleri ise şöyle sıraladı: 
*  İlgili tüm birimlerin koordinasyonu sağlanarak trafik güvenliği ile ilgili tedbirler alınmalı, *  Ana yollardaki otobüs durakları ya standartlara uygun hale getirilmeli ya da kaldırılarak iç taraflara çekilmeli, * Tüm yollarda trafik işaret ve işaretlemeleri gözden geçirilmeli, eksikleri tamamlanmalı, * Yol denetimleri sıklaştırılmalı,
* Kamuoyunun trafik bilincini artırmak üzere eğitim etkinlikleri düzenlenmeli.
Hüseyin TÜCCAR/BURSA, ()

FOTOĞRAFLI