İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde, inşaatı yeni biten bir apartmanın doğalgaz bağlantısı için açılan çukurun çevresinde herhangi bir önlem alınmayınca karanlıkta çukuru fark edemeyen inşaat mühendisi 27 yaşındaki İhsan Baca, otomobiliyle içine düştü.
Olay, dün saat 20.30 sıralarında, İstasyonaltı Mahallesi 8014 sokak ile 8257 sokak kesişiminde yaşandı. Binaya doğalgaz şebekesi bağlantısı için yaklaşık 10 metre uzunluğunda, 50 santim genişlik ve 50 santim derinliğinde çukur kazıldı. Akşam saatlerine kadar devam eden kazı işleminin ardından işçiler, çukurun etrafında uyarıcı bir önlem almadı. İşçiler, havanın kararmasıyla buradan ayrıldı.
Akşam saatlerinde işten eve dönen bir inşaat firmasında çalışan mühendis İhsan Baca, otomobiliyle, sokak lambaları da yanmayan sokakta kapatılmayan çukura düştü. Baca, ön tekerlekleri çukura giren otomobili kendi imkanlarıyla çıkaramayınca çekici çağırıldı. Sokağın girişinde ve çıkışında hiçbir uyarı işaretinin bulunmamasına tepki gösteren sürücü Baca, “Ben buraya biraz daha hızlı girmiş olsaydım aracımla takla bile atabilirdim. Bu kazılan hattın etrafında hiçbir önlem alınmadan böylece bırakıp gidilir mi” dedi.
Vatandaşlar tarafından çağırılan polis ekipleri, kazılan çukurun çevresine trafik kukası koyarak güvenlik önlemi alırken, daha sonra gelen belediye ekipleri ise güvenlik şeridi çekti. Yaşanan bu kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.