ERZURUM'da 3 günde 2 otomobil çalan ve yakıtı bitinceye kadar gezen, 5 otomobilden de çanta ve dizüstü bilgisayar çalan gençleri, kamera görüntüleri yakalattı.
Merkez Yakutiye İlçesi'nde 14- 17 Kasım günleri Atatürk Evi Caddesi'nde ve Bat Pazarı'nda 2 ayrı otomobil hırsızlığı gerçekleşti. Otomobilleri çaldıktan sonra binerek gezen 15 yaşındaki M. A. ile 17 yaşındaki H.Ç. yakıtları bitince otomobilleri terk edip kaçtı. Bu üç gün içinde çeşitli semtlerdeki 5 otomobilin yan ve arka camlarını taş atarak kıran ve içindeki çanta ile 2 diz üstü bilgisayarı da çalan M.A. ile H.Ç.'yi yakalamak için polis olay yerlerindeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı.
Kuloğlu ve Karaköse mahallerindeki otomobillerden iki bilgisayar çalan M.A. ile H.Ç. yoldan geçerken bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildikleri anlaşıldı. Kimlikleri belirleyen polis, çaldıkları bilgisayarlar ile  olay yerinden uzaklaştıklarını tespit ettiği M.A. ve H.Ç.'yi 18 Kasım günü yakaladı.
Bilgisayarları sattıklarını adresi gösteren iki kafadar, hırsızlık mallarını satın alan O.A.'yı da ele verdi. M.A. ve H.Ç. 2 oto hırsızlığı, 5 otomobilden hırsızlık suçlarından, O.A. ise hırsızlık malı satın almaktan adliyeye sevk edildi.