İstanbul'da oto hırsızlarına yönelik yapılan 300 polisin katıldığı operasyonda sanayi sitelerinde bulunan yüzlerce tamirhane ve yedek parça dükkanına baskın yapıldı. Operasyonlarda çok sayıda çalıntı araç ile çalıntı araç parçaları ele geçirildi.
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler önceki gün bir çok oto sanayi sitesine eş zamanlı baskın yaptı. Yaklaşık 300 polisin katıldığı baskınlarda bazı sanayi siteleri içinde bulunan işyerlerinde çok sayıda çalıntı otomobil ve çalıntı oto parçası ele geçirildi.
Yapılan baskınlarda 6 kişi gözaltına alındı. Polis bu baskınlar sırasında elde edilen bilgilerle sürdürülen operasyonda ise 4 otomobil hırsızı ile başka çalıntı araçlar da ele geçirdi. Ekipler operasyondayken polis kamerası da kayıttaydı. Görüntülerde, ekiplerin operasyon için harekete geçmesi, oto sanayi sitelerine girişleri ve tamirhanelerdeki otomobilleri incelemeleri görülüyor.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek işlemleri yapılan 10 şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. (BB)