EVLER KULLANILMAZ HALE GELDİ
Çorum'un Osmancık İlçesi'nde meydana gelen sel felaketinin ardından evlerini boşaltmak zorunda kalan bazı vatandaşlar, kullanılabilecek durumdaki eşyalarını traktörle güvenli bir yere taşıdı. Sel sularının zarar verdiği ev sahiplerinden 59 yaşındaki Fatma Piritçi, "Biz burada 25 yıldır oturuyorduk sonra taşındık. Sel anında burada değildik. Eşim gece uğramış ve evin su içerisinde olduğunu görmüş. Duvarlar yıkıldı, maddi anlamda zararımız var" dedi. Daha önce de sel felaketiyle karşılaştığını ama bu kadar zarar görmediğini söyleyen 61 yaşındaki Gülhanım Piritçi ise, "Dün akşam aniden yağmur başladı. Sel bastırdı, zor çıktık. Hiçbir şeyim kalmadı. Bilmiyorum ne yapacağız. Evimizin durulacak hali yok. Bu tamamen felaket" dedi.
Sel anında evde olduklarını belirten 32 yaşındaki Hamide Yalçın ise, "Bir anda oldu. Sel suları evin içine doğru akmaya başlayınca çocuklarımı hemen üst katlarda oturan komşuma çıkardım. Sular evin duvarını yıktı geçti. Eğer duvar yıkılmasaydı ev tamamen su dolacaktı" diye konuştu.
Öte yandan rögara düşerek hayatını kaybeden belediye işçisi Serdar Aslan'ın cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İA(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)