AK Parti Gümüşhane milletvekili adayı Osman Akgül. En son İSTAÇ'ın genel müdürlüğünü yaptı. Aday olduktan sonra "En büyük sevdası" Gümüşhane için görevinden istifa etti. Gümüşhane'ye dair hayalleri olan Akgül'le seçimi ve Gümüşhane için yapacaklarını konuştuk. 

İşte Osman Akgül röportajı:

-  Gümüşhane’ye birçok katkınız var. Gümüşhane Spor Onursal Başkanı aynı zamanda Gümüşhane Eğitim Kültür ve Sağlık vakfı mütevelli heyeti başkanısınız. Gümüşhane’ye dair projeleriniz neler?

Gümüşhane benim sevdam… Ben Gümüşhane'ye hizmet etmeyi iş olarak hiç bir zaman görmedim. Bu benim memleketime olan borcum. Ve nefes aldığım müddetçe Gümüşhane'ye hizmet etmeye devam edeceğim. 

"GÜMÜŞHANE'Yİ PARLAK BİR GELECEK BEKLİYOR"

Gümüşhane Spor bizim ortak heyecanımız. Biz Gümüşhane Sporu tüm Gümüşhanelilerin ortak değeri olarak görüyoruz. Bunun için Gümüşhane Spor'umuza UEFA Standartlarında modern bir spor tesisi kazandırdık.   

Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı çok kısa bir sürede büyük işler başardı. Her yıl maddi olanakları yetersiz 750 öğrencimize burs temin ediyoruz. Kurduğumuz Turkuaz Koleji ile Gümüşhaneli çocuklarımıza parlak bir gelecek hazırlıyoruz. Ayrıca okulumuz sayesinde direk ve dolaylı yoldan pek çok Gümüşhaneli kardeşimizi istihdama kazandırıyoruz. Yine vakfımız aracılığı ile Gümüşhane'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızı destekliyoruz. 

- Gençlere yönelik istihdam projelerinizden bahseder misiniz?

Gençlerimizin istikbali bizim için çok önemli. Son seçim beyannamemizde de bu önemi ortaya koyduk. Öncelikle gençlerimize kendi işlerinin patronu olma fırsatı tanıyoruz. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar nakdi destek, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi vereceğiz. Gençlerimizin kullanacakları 100 bin lira kredi için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkânı sağlayacağız. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız. Bu sayede gençlerimiz iş hayatına güven içerisinde atılabilecekler. 

HEM İŞÇİ HEM İŞVEREN KAZANACAK

Gençlerimizin iş ararken karşılaştıkları sorunlardan biri de tecrübe eksikliği. Yeni mezun olan gençlerimizden iş verenler tecrübe bekliyorlar. Biz bu adaletsizliği kaldırmak için ilk kez iş bulan her gencimizin maaşını bir yıl boyunca devlet tarafından karşılayacağız. Bu sayede hem iş veren işçi kazanacak hem de gençlerimiz tecrübe sahibi olacak. 

Ben inanıyorum başta Gümüşhaneli gençlerimiz olmak üzere hiçbir gencimiz bu fırsatları kaçırmayacak ve Türkiye binlerce genç müteşebbise kavuşacak.

- Terör örgütünün ve uzantılarının seçimler öncesi yaptığı hain saldırılar için neler söylemek istersiniz?

Öncelikle Türkiye'nin huzuruna, birliğine, kardeşliğine ve demokrasisine yapılan bu menfur saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Sonrasında ise bu saldırıların niçin arttığının doğru analiz edilmesini istiyorum. 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası muhalefetin uzlaşmaz tavrı nedeniyle ülkede bir hükümet kurulamaması maalesef terörizme fırsat verdi. Çünkü terör örgütleri otorite ve istikrarın olmadığı ya da zayıfladığı ortamları severler. Türkiye'de de hükümetin kurulamamasını fırsat bilen terör örgütleri kendilerine fırsat doğduğunu düşünerek kanlı planlarını hayata geçirmeye kalktı. Ancak bilmedikleri 2 şey vardı. 

"İNLERİNİ BAŞLARINA YIKIYORUZ"

Birincisi; Türkiye artık eski Türkiye değil. Milli Savunma hamlemiz sayesinde yerli üretim uydumuz, insansız hava araçlarımız, tanklarımız, helikopterlerimiz ve akıllı füzelerimiz ile teröristlerin yerlerini belirliyor ve inlerini başlarına yıkıyoruz. 

İkincisi ise bu ülkede vatan ve millet sevdasıyla elini her zaman taşın altına koyan bir AK Parti gerçeği var. Her türlü ulusal ve uluslararası baskılara rağmen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu terör örgütlerine yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürülmesi talimatını vermiştir. Bu sayede her türlü kirli planı devre dışı bırakmışlardır. 

Bana göre gerçek milliyetçilik, gerçek vatanseverlik budur. Emin olunuz ki; PKK'yı da DAİŞ'i de onların bütün uzantılarını da AK Parti yok edecektir.

- Son olarak 1 Kasım seçimlerinde nasıl bir tablo bekliyorsunuz?

7 Haziran seçimlerinden sonraki süreci vatandaşlarımızın çok iyi analiz ettiğini ve seçim sonunda oluşan seçmen iradesine kimlerin uymadığı konusunda kararlı bir tutum sergileyen vatandaşlarımızın bu seçimlerde halkın iradesine rağmen sorumluluk almaktan kaçan siyasi parti ve liderlerini cezalandıracağına inanıyorum.

"AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK"

7 Haziran sonrası “Hayır Siyaseti” izleyen ve hatta Ankara’daki menfur terör saldırısından sonra dahi Sayın Başbakanımızın görüşme taleplerine hayır diyen MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin bu seçimde bir bedel ödeyeceğini düşünüyorum.

1 Kasım seçimlerinde milletimizin, sorumsuz davranışlar içerisinde olan bu lidere ve bu liderin kaprislerine fırsat vermeyeceğinden; ülkenin huzuru, güveni, istikrarı ve kalkınması için AK Parti’mizi yeniden tek başına iktidara taşıyacağından eminim.

Röportaj: Serkan Üstüner - Haber7.com