ADANA'da patronu ile ortağı arasındaki husumet yüzünden başından tek kurşunla vurularak öldürülen 47 yaşındaki Yemliha Bozkurt'un cinayet şüphelileri 37 yaşındaki Ferhat Erdoğan ile azmettirdiği öne sürülen ortak 42 yaşındaki Şaban Gül hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis; yardım eden 39 yaşındaki Yusuf Gün'e ise 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
25 Haziran'da merkez Çukurova İlçesi'nin Toros Mahallesi'nde, bir enerji şirketinde çalışan Yemliha Bozkurt, evinin önünde başından tek kurşunla vurularak öldürüldü. Cinayetle ilgili çalışma başlatan polis, olay yerinin çevresindeki işyerlerine ait 76 güvenlik kamerasının kayıtlarını inceledi. Cinayet saatine yakın bölgeden harf ve rakam grubu okunmayan Mersin plakalı gri renkli bir otomobil olduğunu saptadı. 33 plakalı aynı marka ve renkte 630 otomobil belirlendi. Bu otomobilleri araştıran polis, söz konusu otomobilin birinin 1 hafta önce Yusuf Gün tarafından kiralandığı; onun da öldürülen Bozkurt ile aynı şirkette çalıştığını ortaya çıkarttı. Yusuf Gün sorgusunda, kendisinin yardım etmesiyle cinayeti Ferhat Erdoğan'ın işlediğini itiraf etti.
CEZAEVİNDEN ARKADAŞLAR
Yemliha Bozkurt'un 15 yıldır yanında çalıştığı ve Adana'daki sağ kolu olduğu patronu Ö.F.Ş. ile ortağı olan Şaban Gül arasında alacak-verecek meselesi yüzünden husumet bulunduğu, bu nedenle de ikilinin mahkemelik olduğu belirtildi. Şaban Gül'ün
Ö.F.Ş.'yi 'sizi öldürmeye Yemliha'dan başlayacağım' diye tehdit ettiği tanık ifadeleriyle ortaya çıkarken; aynı şirkette çalışan Yusuf Gün'ün de Şaban Gül ile birlikte hareket ettiği öğrenildi.
Daha önce cinayetten 7 yıla mahkum olan cezaevine giren Ferhat Erdoğan, burada başka bir suçtan bulunan Şaban Gül ile tanıştı. Cezaevinden çıkan Ferhat Erdoğan, Ş.G.'ye ait bir firmada bir süre bekçilik yaptıktan sonra işten çıkarılmasının ardından İstanbul'a Şaban Gül'ün yanına gitti. İş başvurusu yapmak için Şaban Gül'ün yanına gittiğini söyleyen Erdoğan cinayetten 3 gün önce birlikte uçakla Adana'ya döndü.
ARABASINDAN İNİNCE VURULDU 
Arkadaşlarıyla Yemliha Bozkurt'un evinin önüne giden Ferhat Erdoğan, Bozkurt'un arabasından indiğini görünce yanına giderek seslendikten sonra başına bir el ateş etti. Polisin çalışması sonrası yakalanan Erdoğan, bekçilik yaptığı sırada firmaya gelen Bozkurt'u içeri almadığını, bu yüzden de Bozkurt'un kendisine 'eşini konsomatris yaparım' dediğini söyledi. Bozkurt'un hakaretinin zoruna gittiğini cinayeti bu yüzden işlediğini söyleyen Ferhat Erdoğan ile cinayet sırasında kullanılan otomobili kiralayan ve yardım eden Yusuf Gün, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Erdoğan'ı arabayla Bozkurt'un evinin önüne götüren iki arkadaşı hakkında da takipsizlik verildi. Cinayet günü Adana'da olduğu belirlenen ve firari olan Şaban Gül'ün de yakalanması için de çalışma başlatıldı.
SORUŞTURMA TAMAMLANDI
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı iddianamesini hazırladı. Ferhat Erdoğan ile azmettirici olduğu öne sürülen Şaban Gül hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis, Yusuf Gün'e ise 'yardım' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 6'ınca Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

FOTOĞRAFLI