HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Ortaca İlçe Teşkilatı, gece misketli saldırıya uğradı. Üçüncü kattaki parti binasının camı kırılırken olay anında binada kimsenin bulunmadığı öğrenildi.
Bugün saat 11.00 sıralarında parti binasına gelen HDP Ortaca İlçe Teşkilatı yöneticileri, camlardan birinin misket atılarak kırıldığını belirleyip durumu polise bildirdi. Polisin binada yaptığı aramada, 7 misket bulundu. Polis, sapanla misket atarak parti binasının camını kıran kişi veya kişilerin bulunması için çalışma başlattı.
HDP Ortaca Belediye Başkan Adayı Yusuf Uludağ, provokasyona gelmeyeceklerini söyledi. Uludağ, "Partili arkadaşlarla, saat 04.00’e kadar parti binamızda çalıştık. Bu nedenle olayın bu saatten sonra meydana geldiğini düşünüyoruz. Barışa, özgürlüğe, kardeşliğe, emeğe saygılı olan bir partiyiz. Dün, burada partimizin bayraklarını astık. Her halde buna tahammül edemeyen, barış karşıtı, emeğe ve insanlığa karşı olan birileri tarafından partimize karşı bir saldırı olmuştur. Saldırıyı kınıyorum. Umarım bunu yapanları bir an önce bulunur ve hakettikler cezayı alırlar. Bu gibi olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum" dedi.