Sayın Yazıişleri müdürlerine
ORMANLIK ALANDA KAYBOLAN ÇOCUĞU BULMAK İÇİN SEFERBER OLDULAR başlıklı haberimizi, çoğun bulunması ve gelişmeleriyle yeniden veriyoruz.
-------------
YENİDEN

Yaşar KORKUSUZ/KOZAN (Adana), () - ADANA'nın Kozan İlçesi'nde ormanlık alanda kaybolması ile köylüler ve kurtarma ekiplerini alarma geçiren 8 yaşındaki Mehmet Kütük, yaklaşık 11 saat sonra kaybolduğu yerin 10 kilometre ilerisinde bitkin halde bulundu.
Anne Sinem Kütük, saat 07.00 sıralarında oğlu Mehmet'i yanına alarak eltisi Gülsüm Kütük ile birlikte inekleri otlatmak için ormanlık alandaki Değirmenbozuğu mevkiine gitti. Hayvanların arkasından gelen oğlu Mehmet'in bir süre sonra yanlarında olmadığını fark eden Gülsüm Kütük, koyun otlatan eşi Hacı Kütük'e haber verdi. Çiftin komşularının yardımıyla yaptığı aramalarda sonuç alınamayınca jandarmaya haber verildi. İhbar üzerine mahalleye giden ekipler, vatandaşlarla birlikte Mehmet Kütük'ü aramaya başladı. Bu yıl ilkokul 3'üncü sınıfa geçtiği belirtilen Mehmet Kütük'ü bulabilmek için Adana İl Jandarma Komutanlığı'ndan bölgeye arama köpekleri gönderildi.
'UMUTLARIM AZALIYOR'
Raşitizm hastası olduğu ve bu nedenle yürüyemediği, yapılan yoğun tedaviler sonunda 4 yaşında sağlığına kavuştuğu belirtilen Mehmet Kütük'ün annesi Sinem Kütük , "Gece gündüz demeden sırtımda taşıdım. Yağmur çamur demeden sırtımda taşıyıp doktora götürdüm. Çok şükür kurtardık ama başımıza bu geldi" diye gözyaşı dökerken, baba Hacı Kütük de Mehmet'i her yerde aradıklarını ancak bulamadıklarını belirtirken hıçkırıklara boğuldu.
10 KİLOMETRE İLERİDE BULUNDU
Vatandaşların ve jandarmanın arama çalışmaları devam ederken, saat 17.45 sıralarında Bağtepe Mahallesi'nin Uzuntaşlı Mezarlık mevkiinden Mehmet Kütük'ün bulunduğu haberi geldi.
Çevre mahallelerden gelerek çadır kurup hayvanlarını otlatan vatandaşlar, tek başına gezerken gördükleri bir çocuğun yanına gidip 'Kimin oğlusun, burada ne geziyorsun?' diye sordu. Çocuğun, isminin Mehmet Kütük olduğunu ve annesiyle hayvan otlatmaya giderken kaybolduğunu söylemesi üzerine vatandaşlar Bağtepe Mahallesi'ndeki akrabalarını arayarak durumu bildirdi.
Mehmet'in bulunduğu yerin, kaybolduğu yerden 10 kilometre uzaklıkta olduğu belirtilirken, Kütük Ailesi ve mahalle sakinleri gelen haberle büyük sevinç yaşadı. Mehmet'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, ailesi almak için Uzuntaşlı Mezarlık Mevkii'ne gitti.

FOTOĞRAFLI