Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - UŞAK'ta, çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın çıktı. 2 dönümlük alanın zarar gördüğü yangın, 2 saatlik çalışma sonucu söndürüldü.
İl merkezinde bulunan Karaağaç Çamlığı'nın Gölet Mevkii'ndeki ormanlık alandan bugün saat 10.00 sıralarında yükselen dumanları görenler, yangını Uşak Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Sezonun ilk yangını iki arazöz ve üç arazi aracının müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından alevlerin 2 dönümlük alana zarar verdiği açıklandı.
Karaağaç Köyü Muhtarı Engin Yavaşkülle, "Ormanda başlayan yangını piknikçilerin çöplerini temizlemekte olan işçiler haber verdi. Ben de Orman Müdürlüğü'ne haber verdim. Ekipler kısa sürede gelerek yangını söndürdü. Vatandaşlardan ricamız ormanlık alanda ateş yakmamaları. Köy olarak mesire alanına yaptığımız bacalıklarda ateş yakarak piknik yapmalarını istiyoruz. Bu yangın örtü şeklinde olduğundan ucuz atlattık" dedi. Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı, yangını çıkaranların arandığı bildirildi.

YK(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)