Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Topçam bölgesinde 3 askerin şehit edilerek, 2 askerin yaralandığı terör saldırısının ardından, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlar yoğunlaştırıldı. 3 gün önce Gölköy İlçesi’ne bağlı Uluvahta Yaylası bölgesinde operasyon yapan güvenlik güçleri ile sıcak temas sağlayan 5 kişilik PKK’lı terörist grubun, gecenin karanlığından faydalanarak ormanlık alana kaçması üzerine grup bu bölgede kıskaca alındı.
BAŞINA 300 BİN TL ÖDÜL KOYULMUŞTU
Çatışmada üçe ayrılan gruptan Hejan kod adlı, Bulanık nüfusuna kayıtlı 1990 doğumlu, gri bültenle aranan teröristler arasında yer alan ve başına 300 bin TL ödül koyulan Servet İnci, dün akşam saatlerinde sağlanan sıcak temasta etkisiz hale getirildi. İddiaya göre, Uluvahta yaylası bölgesine 10 kilometre mesafede Haruniye Fındıcak mevkisinde, silah zoruyla gasp ettiği bir aracın içine binerek Topçam bölgesine kaçmak isteyen Servet İnci, araçta sürücünün yanında bulunan 2 kadının bıçak çekerek kendisine direnmeye çalışması üzerine araçtan inerek kaçmaya çalıştı. Terörist Servet İnci, yolda kaçarken bu kez traktör gasp ederek, köylünün yiyeceklerini çalıp tekrar bölgeden uzaklaşmaya çalıştı. Birkaç kilometre gittikten sonra traktörü terk eden PKK’lı terörist, bölgede operasyon yapan güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülerek etkisiz hale getirildi.

MESUDİYE’DE SALDIRAN GRUPTAN
PKK’lı Servet İnci’nin, Mesudiye İlçesi Topçam bölgesinde 3 askerin şehit edildiği, 2 askerin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren grubun içinde yer aldığı tespit edildi. Servet İnci’nin cesedi bu sabah Gölköy Devlet Hastanesi morgundan alınarak otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Öldürülen terörist üzerinde 1 kalaşnikof tüfek, 4 dolu şarjör, 4 el bombası, 1 roketatar, harita, dürbün, yaşam malzemesi, el yapımı patlayıcı maddeler ile yiyecek ele geçirildi. Aynı bölgede olduğu tespit edilen 4 teröristin yakalanması için emniyet, jandarma Özel Harekat Timleri ve komandolar da 10 kilometrelik ormanlık alanı abluka altına aldı. Operasyonlara Ordu’nun yanı sıra takviye olarak Tokat, Giresun ve Erzincan’dan gelen jandarma ve emniyet Özel Harekat Timleri’nin de katıldığı belirtildi.
KÖYLÜLER: İZİN VERİN BİZ DE ARAYALIM
Çatışmanın yaşandığı bölgede vatandaşlarında fındık bahçelerinde hasada devam ettiği gözlendi. Fındık harmanında fındık patozlayan vatandaşlar, PKK’nın Karadeniz’de kesinlikle barınamayacağını, devletin kendilerine izin vermesi halinde, silahlarla ormana girip terörist arayacaklarını söyledi.