Operasyona damga vuran askerin mesajına, ailesinden cevap! ‘’Dönmesinler, vatan sağolsun...’’

İstikamet kızı elma bizi beklemesinler diyen kahraman cesur yürekli uzman çavuşun ailesinden cevap geldi. ‘Dönmesinler’ vatan sağolsun..

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK’nın Afrin bölgesinde başarı ile yürüttüğü Zeytin Dalı operasyonunda Mehmet Kuzu’nun o sözleri damga vurmuştu. Yaşı henüz yirmi dört olan tankçı uzman çavuş Mehmet Kuzu tüm Türkiye’yi duygulandırmış ve Zeytin Dalı Operasyonu’nu anlamayanlar, amacından saptıranlar için soğuk duş etkisi yapmıştı. 

KUZU ALESİNİN GURUR KAYNAĞI OLDU

A Haberin yayın yaptığı sırada ailene bir mesaj göndermek ister misin sorusuna İstikamet Kızı Elma, ailem beni beklemesin diyen Kuzu Türk silahlı kuvvetlerinin ruh halini ve bir askerin vatanı için neleri arkada bırakabileceğini göstermişti bize. Kahraman kuzu ailelisinin de gururu oldu.

Çocuk yaştan beri asker olma umudu ile yanıp tutuşan Kuzu beş kardeşten en büyük olanı Ankara’da acemi birliğini tamamladıktan sonra, Edirne’de usta birliğini tamamladı ve iki yıldır uzman çavuş olarak hizmet veriyor.

AYAKLARINA TAŞ DEĞMESİN

Elde edilen bilgilere göre Kuzu’nun Tekirdağ’da yaşayan ailesi oğullarını televizyonda görünce gurur duyduklarını söyledi. 50 yaşında ki babanın sözleri ise oğlunun vatana ve millete çok bağlı olduğunu söyledi ve operasyona katılan tüm askerler için ayaklarına taş değmesin dedi.

4 ERKEK ÇOCUĞUM DAHA VAR GEREKİRSE ONLARIDA GÖNDERİRİM

Oğlu Kuzu’nun beklemesinler mesajına cevap veren baba ‘dönmeyebilir’ bu vatan için şehit olmak en büyük gururdur. Oğlumla en son konuştuğumda yerini bile söylemedi duan edin yeter dedi. Bizde öyle yapıyoruz tüm dualarımız askerlerimizle dedi.

AFRİN’İ TEMİZLESİNLER SONRA GELSİNLER

Anne Ümmühan Kuzu ise oğlum beni çok duygulandırdı çok ağladım ama biliyorum ki bunlar gurur yaşları. Onları vatani görevini tamamlasınlar Afrini temizlesinler sonra alınlarının akıyla geri dönsünler dedi. Beş çocuğundan dördünün erkek olduğunu söyleyen anne kuzu dört çocuğumu daha alsalar gerekirse babalarını da alsalar ben yine onları beklerim dedi.