ESKİŞEHİR'de Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyeleri, 'Kadına yönelik şiddet erkeklikse biz erkek değiliz' yazılı pankart açıp mutfak önlüğü giyerek ellerinde meşelerle yürüdü.

Köprübaşı Caddesi Sıcak Sular mevkiinde akşam saatlerinde toplanan bir grup HDK üyesi 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' nedeniyle yürüyüş yaptı. Yanlarında getirdikleri meşaleleri yakan gruptakilerden bazıları mutfak önlüğü giydi, bazıları da ellerine süpürge fırçası ve tencere aldı. Açtıkları 'Kadına yönelik şiddet erkeklikse biz erkek değiliz' yazılı pankartla yürüyüşe geçen grup, Türkçe ve Kürtçe çeşitli sloganlar attı.

Köprübaşı Caddesi'nden Porsuk Bulvarı'na kadar yürüyen gruptakiler burada basın açıklaması yaptı. HDK Eskişehir Gençliği adına yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:

"Cinayet, taciz, tecavüz erkeklikse biz erkek değiliz. Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet sadece kadınların sorunu değildir. Kadınların ataerkliğine karşı verdikleri mücadelenin öznesi erkeklerdir ve erkeklerin kadına yönelik şiddete özne olma durumu ortadan kalkıncaya dek kadın erkek birlikte mücadelemiz sürecektir. Ataerkil erkek egemen ve kadını sömüren düzen çarkına alet olmayacak, kapitalizmin bedava işçi, erkeklerin hizmetçisi ve ikinci sınıf insan olarak gördüğü kadınların mücadelesine sonuna kadar destek olacağız."

Yapılan basın açıklamasının ardından gruptakiler sloganlar attıktan sonra dağıldı.