SURİYE'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde çatışmalar nedeniyle 47 gündür kapalı olan Öncüpınar Sınır Kapısı, bugün Suriye tarafındaki Esselame Sınır Kapısı'nın açılmasıyla yeniden hizmet vermeye başladı.
Kilis'in karşısında bulunan muhaliflerin kontrolündeki Suriye'nin Azez İlçesi'nde, geçen 19 Eylül'de çatışma çıktı. Özgür Suriye Ordusu üyeleri ile El Kaide'ye yakınlığı ile bilinen Kuzey Kasırgası Tugayı arasında çıkan şiddetli çatışmalar nedeniyle muhalifler, Esselame Sınır Kapısı'nı geçişlere kapattı. Yaşanan bu gelişmenin ardından Türk yetkililer de tedbir amaçlı olarak Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan araç ve insan geçişini durdurdu.
47 GÜN SONRA AÇILDI
İnsani yardımlar ve zorunlu haller dışında geçişlerin yapılamadığı Öncüpınar Sınır Kapısı, bu sabah Suriyeli muhaliflerin Esselame Sınır Kapısı'nı açmasıyla yeniden hizmet vermeye başladı. Sınır kapılarının yeniden faaliyete geçtiği bilgisi üzerine sınır hattında yoğunluk yaşanmaya başladı. Günlerdir kapıların kapalı olması nedeniyle sınır hattında bekleyen ve kilometrelerce kuyruk oluşturan TIR ve kamyonlar da işlemlerini yaptırarak Suriye tarafına geçti. Bu arada çok sayıda Suriyeli pasaportları ile Türkiye'ye giriş yaparken, Kilis'te kalan bazı Suriyeliler'in ise aldıkları temel ihtiyaç malzemelerini ülkelerine götürdüğü görüldü.