Murat DELİKLİTAŞ / İstanbul () - ŞİŞLİ'DE, Rumen uyruklu Olga Vornikova, tartıştığı oğlu tarafından öldürüldü. Annesini bıçaklayan Dimitri Vornikova, delilleri yok etmek için de cesedi yaktı. Olay sırasında evde olmadığını söyleyen Dimitri Vornikova, polisteki sorgusunda suçunu itiraf etti.

Olay, Kurtuluş Eşref Efendi Sokak, 185/2 numaralı dairede geceyarısı saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Yaklaşık 8 yıl önce İstanbul'a gelen ve bir Türk vatandaşıyla evlenen Rumen uyruklu Olga Vornikova, bir tekstil firmasında satış elemanı olarak çalışmaya başladı. Romanya'da babasıyla yaşayan 19 yaşındaki Dimitri Vornikova ise bir yıl önce annesinin yanına yerleşti.

Alınan bilgiye göre, anne ile oğlu dün gece saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Yaklaşık bir saat süren tartışmanın ardından anne ile oğlunun bağrışmaları sona erdi. Apartman sakinleri ilerleyen saatlerde evden duman ve koku geldiğini fark etti. Hemen itfaiyeye haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kapıyı kırarak içeri girdi ve alevlere müdahale etti. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, yanık kadın cesedi olduğunu gördü.



ÖNCE BIÇAKLANDI SONRA YAKILDI

Olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemede, Rumen uyruklu Olga Vornikova'nın göğsünden bıçaklandıktan sonra yakıldığını belirledi. İncelemelerin ardından, Vornikova'nın cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Annesinin cesedinin kaldırılmasının ardından eve gelen Dimitri Vornikova, olay sırasında dışarıda olduğunu iddia etti. İfadesi alınmak üzere Feriköy Polis Merkezi'ne götürülen Dimitri Vornikova çelişkili ifadeler verdi. Komşulardan anne ile oğlunun tartıştığı bilgisini alan polisler, cinayeti Dimitri Vornikova'nın işlemiş olabileceği ihtimali üzerinde durmaya başladı. Yapılan çapraz sorgu sonunda Dimitri Vornikova annesini öldürdüğünü itiraf etti.

Suçunu itiraf etmesinin ardından keşif için eve getirilen Dimitri Vornikova, cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Vornikova, tartışırken sinirlerine hakim olamadığını ve annesini evin holünde göğsünden bıçakladığını söyledi. Daha sonra delilleri yok etmek için annesinin üzerine yorgan ve yastık atıp ateşe verdiğini belirten Dimitri Vornikova, bıçağı komşunun bahçesine attıktan sonra evden çıktığını söyledi.

Olay yerindeki yer gösterme ve ifadesinin ardından, Dimitri Vornikova İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürüldü.

Olga Vornikova'nın alışveriş yaptığı bakkalın sahibi Şükrü Yılmaz, “Yabancı uyruklu bir hanımefendi katledildi. Kendisi benim müşterimdi, akşam üzeri geldi benden alışverişini yaptı, eve gitti. Sabah da kalktım ben, kapının önü kalabalıktı, yangın çıkmış dediler. Kadını katletmişler, daha sonra parmak izi kaybolsun diye kadını yakmışlar" dedi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

MD (CO) (FOTOĞRAFLI)