ÖZEL bir silah fabrikasında çalışan ve gezinti yapmak için fiber yapımı tekneyle Ömerli Baraj Gölü'ne açılan üç arkadaştan kaybolan Mehmet Kurt ile Ahmet Demir'i arama çalışmaları 3. gününe girdi. Geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen olay faciayla bitmiş, 3 arkadaştan Mehmet Kurt ile Ahmet Demir baraj suyuna düşerek kayboldu, Ekrem Esastürk ise yüzerek kurtuldu. Yüzerek kıyıya çıkan Esastürk'ün köylülerden yardım istemesi üzerine ve olay jandarmaya bildirildi.
Köylülerin ihbarıyla jandarma ekipleri bölgeye sevk edilirken, ambulans ve itfaiye ekipleri de bölgeye geldi. Jandarma ekiplerinin ilk incelemesinde iki arkadaşın izine rastlanamadı. Aramalar dün de çok sayıda ekibin katılımıyla sürdü. 3. güne girilen aramalarda Jandarma Sualtı Arama Kurtarma ekibi, Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu ve Deniz Polisi dalgıçlarından oluşan ekiplere, bir skorsky helikopteri ile jandarma asayiş ve komando timleri de destek verdi.
Arama çalışmaları teknenin alabora olduğu noktada yoğunlaşırken, kaybolanların yakınları da kıyıda merakla olup biteni izliyor. Olaydan son anda kurtulan Ekrem Esastürk, "Üç metre uzunluğunda fiber bir kayığımız vardı. Ara sıra balığa da çıkardık. Üç arkadaş kayığa bindik ve barajda biraz açıldık. Kayık önden su alınca bir arkadaşım panik yaptı. Panik olunca kayık devrildi. Kayık yavaş yavaş suya gömülmeye başladı. Ahmet arkadaşım yüzme bilmiyordu onu kurtarmaya çalıştım. Üzerimizde elbiselerin de etkisiyle batmaya başladık. Ahmet batarken, Mehmet'e 'elbiselerini çıkar' diye bağırdım. Onun da sadece kafasını görebiliyordum. Üstümdeki elbiseleri çıkartırken Mehmet'in de kaybolduğunu gördüm. Daha sonra yüzerek karşı kıyıya çıktım. Yaklaşık bir saat koşarak yardım için köye vardım" diye konuştu.
Mehmet Kurt'un ağabeyi Ramazan Kurt ise, "İş yerindeki iki arkadaşıyla birlikte buraya gelmişler. Bindikleri kayık devrilmiş. Kardeşim ve Ahmet adlı arkadaşı kayboldu. Cumartesi gününden beri arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Ancak gördüğümüz kadarıyla çalışmalar yetersiz. Kardeşim 39 yaşında ve üç çocuğu var. Bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi.
Öte yandan olayı duyar duymaz olay yerine gelen kaybolan iki kişinin yakınları arama çalışmalarını yakından takip ediyor.