SAMSUN'da yaptığı kaza nedeniyle 1 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan Süleyman Erdem, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme daha sonra hapis cezasını 24 bin 300 TL para cezasına çevirdi.
Tekkeköy İlçesi Kirazlık mevkiinde geçen Mayıs ayında meydana gelen kazada, Samsun'dan Ordu istikametine giden 06 MN 388 plakalı kamyonetin sürücüsü Süleyman Erdem, direksiyon kontrolünü yitirerek karşı şeride geçti. Kamyonet, karşı yönden gelen 36 yaşındaki Murat Elegen yönetimindeki kamyona çarparak orta refüje çıktı. Kamyonetin sürücüsü Erdem yaralanırken, yanında bulunan arkadaşı 52 yaşındaki Mehmet Arslan olay yerinde hayatını kaybetti. Kamyon sürücüsü Elegen ise şoför koltuğunda sıkıştı.
Bu halde 500 metre daha giden kamyon karşı şeride geçip elektrik direğine çarparak durabildi. Kamyonet sürücüsü Süleyman Erdem, yanında bulunan kızı 11 yaşındaki İnci Erdem ve arkadaşı 27 yaşındaki Şakir Çakal da yaralandı.
Olayın ardından gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Süleyman Erdem, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. 15 yıla kadar hapis cezası istenen Erdem, kazada kendisinin ve kızının da yaralandığı belirterek pişman olduğunu dile getirdi.
Mahkeme de sanığa 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Ardından da bu cezayı 24 bin 300 TL'ye çevirdi. İA(MS/AAA)