HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde virajı alamayan 26 yaşındaki Avukat Çiğdem Akkoyun Yıldır'ın yönetimindeki otomobil, karşı şeride geçerek bir başka otomobille çarpıştı. Otomobilin ikiye bölündüğü kazada genç avukat başının kopması sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi.
Kaza, saat 10.00 sıralarında E 91 Karayolu üzeri Liman B Kapısı yakınında bulunan ve halk tarafından 'Ölüm virajı' olarak adlandırılan noktada meydana geldi. İskenderun'dan Dörtyol istikametine gitmekte olan Çiğdem Akkoyun Yıldır yönetimindeki 31 KHH 84 özel otomobil, iddiaya göre Liman B Kapısı yakınındaki virajı alamayınca, hızla karşı şeride geçti.
OTOMOBİL İKİYE BÖLÜNDÜ
Karşı yönden gelen Mustafa Ay'ın yönetimindeki 80 GB 210 plakalı otomobile çarpan araç ikiye bölünerek bir parçası yaklaşık 200 metre ileriye fırladı. Korkunç kazada Çiğdem Akkoyun Yıldır, başının kopması sonucu feci şekilde yaşamını yitirdi. Kazada ağır yaralanan Mustafa Ay ise ambulansla götürüldüğü İskenderun Devlet Hastanesi Yoğun bakım Servisi'nde tedavi altına alındı.
Kazayı duyar duymaz olay yerine gelen Çiğdem'in eşi Savaş Yıldır ve yakınları sinir krizleri geçirirken, onları İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer ile polisler teselli etmeye çalıştı. Kaza nedeniyle E91 karayolu bir süre trafiğe kapatıldı, daha sonra kontrollü olarak geçişleri izin verildi.
VİCTORİA DA ÖLÜM VİRAJINDA ÖLMÜŞTÜ
Ölümlü kazaların çok meydana gelmesi nedeniyle ilçe halkının 'Ölüm virajı' dediği noktada bir ay önce de bir başka trafik kazasında da Ukrayna asıllı Piyano Öğretmeni Victoria Aleksandra Perepelitsa yaşamını yitirmişti. Vatandaşlar, virajın hatalı olduğunu savunarak bilmeyen sürücülerin keskin virajda kaza yaptığını belirterek karayollarının bu noktaya çözüm bulmalarını istediler.

UA(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)