Habip ATAM / İstanbul, () - ALİBEYKÖY Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir kafeye öğleden sonra düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 2 çocuk babası Refik Eroğlu'nun amcası, olaya tepki gösterdi. Bazı mahalle sakinleri ve akrabaları ile Refik Eroğlu'nun cenazesinin bulunduğu Eyüp Devlet Hastanesi'nde açıklama yapan amca Şenol Eroğlu, 36 yaşında ölen yeğeninin suçunun sadece "çay içmek" olduğunu ifade etti. 

Silahlı saldırının gerçekleştiği mahallede 2 yıldır var olan çetenin sürekli suç işlediğini, buna rağmen sürekli mahkeme tarafından serbest bırakıldığını anlatan Eroğlu, "Ben devletime soruyorum: Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na... Siz, bir olay olduktan sonra mı bize yardımcı olacaksınız?" dedi.

Aranan şüphelilerin de aynı mahallede kafelerinin bulunduğunu söyleyen acılı amca, aynı şekilde silahla karşılık vermek istemediklerini ifade ederek, “Ben devlet büyüklerinden rica ediyorum; biz iyi insanlarız, bizim tabancayla silahla işimiz yok. Bizi bunlara mecbur etmeyin" dedi. Şenol Eroğlu, polis tarafından aranan şüphelilerin uyuşturucu satmaktan yaralamaya kadar birçok suç işlediğini de söyledi.

"2 ÇOCUK YETİM KALDI"

Yeğeninin 2 çocuğunun kimsesiz kaldığını dile getiren Şenol Eroğlu, yaklaşık 25 el ateş eden şüphelilerin 1 ay önce de komşusu Tunç Karan'ın yüzünü falçatayla yaraladıklarını öne sürdü.

Refik Eroğlu'nun ölümünü duyarak hastaneye gelen Tunç Karan da yaşadığı olayı anlattı. Karan, 15 gün önce E.K. ve E.Y tarafından önünün kesildiğini, şüphelilerin kendisini “Ne arıyorsun lan burada" diyerek falçatayla yaraladığını söyledi; olayla ilgili şikayetçi olmasına rağmen bir sonuç alamadığını söyledi.

Olay sırasında kafenin önünde oturduğunu söyleyen Ahmet Kanık ise, araçla gelen saldırganlardan E.S.'nin kafeye rastgele ateş ettiğini söyledi.

Öte yandan, olayı duyarak hastaneye gelen Refik Eroğlu'nun bazı yakınları sinir krizi geçirdi. Eroğlu'nun cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

HA (CO)