Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, 15 yaşındaki Berat Sökmen, yakınları tarafından tarlada başından kurşunlanarak öldürülmüş bulundu. Sökmen Ailesi'nin fertleri, cinayetin, aralarında husumet bulunan Yıldızoğulları Ailesi'nce işlendiğini iddia ederek onlara ait 6 ev, 4 traktör ve 1 otomobili ateşe verdi.
Olay, bugün öğle saatlerinde Siverek'e 70 kilometre uzaklıktaki Çukuryanı Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftçilik yapan Sökmen Ailesi fertleri, mısır tarlasında 15 yaşındaki Berat Sökmen'i başına sıkılan tek kurşunla öldürülmüş olarak buldu. Öfkeye kapılan Sökmen Ailesi'ne mensup kişiler, olayın daha önce aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan ve zaman zaman kavga ettikleri Yıldızoğulları Ailesi fertlerince yapıldığını ileri sürerek intikam almak istedi. Sökmen Ailesi'ne mensup çok sayıda kişi cinayeti işlediğini düşündükleri aynı mahallede oturan ve olayı duyunca mahalleyi terk eden Yıldızoğulları Ailesi mensuplarına ait 6 ev, 4 traktör ile 1 otomobili ateşe verdi.
YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Ev ve araçların kundaklandığını görenlerin ihbarı üzerine mahalleye çok sayıda jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, benzin dökülerek yakıldığı belirlenen ev ve araçları müdahale ederek söndürdü. Jandarma ekipleri ise mahalle içinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.
Jandarma ekipleri olaya ilişkin inceleme başlatırken, tarlada öldürülmüş olarak bulunan Berat Sökmen'in cesedi ise önce Siverek Devlet Hastanesi'ne, ardından ise otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yeni bir olay yaşanmaması ve Yıldızoğulları ailesi fertleri ile ev ve tarlalarına zarar verilmemesi için jandarma, mahallede nöbet tutmayı sürdürüyor.
Öte yandan ev ve araçları kundaklanan Yıldızoğulları Ailesi mensuplarından Abdülkadir Yıldızoğulları, tarlada öldürülmüş olarak bulunan Berat Sökmen'i kimin öldürdüğünü bilmediklerini belirterek, "Bugün ölen gencin yakınları ile akrabayız. Ancak yıllar önce aramızda arazi anlaşmazlığı vardı ve husumet başladı. Bugün ölen gençten bizi sorumlu tutuyorlar ama bizim ailemiz ile alakası yok. Olayı duyunca bize mal edileceğini düşünerek mahalleden ayrıldık, onlar da evlerimizi ve traktörlerimizi ateşe vermişler" dedi.
Jandarma, cinayet ve kundaklama olaylarını gerçekleştiren kişilerin belirlenerek yakalanmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI