Mehmet BULUT/ GAZİANTEP, ()-İSTANBUL'da, cinnet getiren 50 yaşındaki Erol Ayaz'ın öldürdüğü Melek Çapan ile ikiz kızları 17 yaşındaki Eda ve Seda Çapan, bugün memleketleri Gaziantep'te gözyaşları arasında defnedildi.
İstanbul'da önceki gece cinnet getiren Erol Ayaz, nikahsız birliktelik yaşadığı 45 yaşındaki Melek Çapan ile ikiz kızları Eda ve Seda Çapan'ı tabancayla öldürdükten sonra intihar etti. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan anne Melek ile ikiz kızları Seda ve Eda Çapan'ın cenazeleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsilerinin ardından memleketleri olan Gaziantep'e gönderildi.
Anne ve ikiz kızları için cuma namazının ardından Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Ölen ikiz kızların tabutlarına duvak konulurken, yakınları cami avlusunda sinir krizleri geçirdi. Gözyaşları içerisinde tabutlara sarılan Çapan ailesini törene katılanlar teselli etmeye çalıştı. İkizlerin ayakta durmakta güçlük çeken 19 yaşındaki ağabeyi Eray Çapan da yakınlarının destek olduğu görüldü.
Anne ve ikiz kızları kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta yan yana kazılan mezarlara defnedildi.
İSTANBUL'A 7 AY ÖNCE GİTMİŞLER
Eşi Hasan Çapan'ın kanser hastalığından 2006 yılında vefat etmesinin ardından Melek Çapan'ın 7 ay önce Erol Ayaz ile aralarında imam nikahı yaparak kızlarıyla birlikte İstanbul'a gittiği öğrenildi. Melek Çapan'ın oğlu Eray Çapan'ın ise evliliği tasvip etmediği için ailesi ile İstanbul'a gitmediği ve Gaziantep'teki yakınlarının yanında kaldığı bildirildi.
"OĞLUNUN İSTEĞİ ÜZERİNE CENAZELERİ BURAYA GETİRDİK"
Ölen kızların amcası Sait Çapan, kardeşinin 2006 yılında vefat ettiğini ifade ederek, "Benim kardeşim 2006 yılında kanser hastalığından vefat etti. Melek Çapan da 7 ay önce dini nikahla birisi ile evlendi. Komşuların deyişine göre son günlerde aralarında tartışma varmış. Son gece de adam cinnet getirmiş. Oğlunun isteği üzerine anne ve ikiz kızların cenazesini getirdik. Olanlar çok üzücü" diye konuştu.

MB (HK/AAA)(FOTOĞRAFLI)