BOŞANIP, OĞLUYLA ABD’YE GİTMEK İSTEYİNCE ÖLDÜRMÜŞ
Modacı ve kuaför İ.B.S.’nin, 2 yıl önce İstanbul’da boğazdaki bir villada evlendiği, tek çocuğunun annesi ABD’li Esther Gİovanna Parker Sengir’i bıçaklayarak öldürmesindeki sır perdesi aralanmaya başladı. İ.B.S., savcılıktaki ifadesinde, tartıştığı eşini, boşanıp, oğlunu da alarak ülkesine dönmek istemesi üzerine öldürdüğünü söylediği öğrenildi. İ.B.S.’nin ifadesinde, "İstanbul’daki bir moda evinde hem kuaförlük hem de moda tasarımları yapıyordum. Ancak eşim mağazada kadınlarla olan ilişkim nedeniyle sık sık kıskançlık krizine girip, benimle tartışıyordu. Bodrum’a yerleşmeye karar verdik. Buradaki villaya taşınmamazın ardından boşanıp, oğlumla ABD’ye gideceğini söyledi. Çıldırdım, kavga etmeye başladık. Bana masadaki tabak, bardak, çatal ne varsa atmaya başladı. Ardından odasına gidip yattı. Ben de elimdeki ekmek bıçağını yattığı anda neresine gelirse savurmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum. Onu çok sevmiştim. Üzgünüm, pişmanım" dediği belirtildi.
İ.B.S.’nin kızkardeşi Esra Sengir de savcılıktaki ifadesinde son aylarda İstanbul’da ağabeyi ile ABD’li eşinin arasında şiddetli geçimsizlik olduğunu, ilişkilerini düzeltmek için Bodrum’a taşındıklarını söylediği öğrenildi.
Öldürülen genç kadının ABD’nin Houstan şehrindeki ailesine üç gün önce telefon edip, gelip kendisini almalarını istediği de ortaya çıktı.
Öte yandan çiftin, 14 aylık çocukları Z.B.S.’nin ise Ankara’dan gelen babaannesi Ayşe Sengir’e teslim edildiği bildirildi.
Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), ()

(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)