ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 39 yaşındaki Elena Suruç'u bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan 40 yaşındaki Recep Almalı, hakim karşısına çıktı. Almalı'nın cinayetten önce de Suruç'a şiddet uyguladığı ve yaklaşmama cezası aldığı ortaya çıktı.
Almalı, Mart ayında 4 yıldır birlikte yaşadığı Elena Suruç'u çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Sanık Almalı'nın, olaydan 3 gün önce sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına kadınlar için 'Dövmeyin pişman olursunuz öldürün gitsin. Kökten çözüm' diye yazdığı ortaya çıkmıştı.
'Canavarca bir hisle öldürme' suçlamasıyla hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istenen Recep Almalı'nın, Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşması Kemer'de bulunan tanıkların talimatla ifadelerinin alınması için ertelendi.
YAKLAŞMAMA KARARI ÇIKMIŞ
Almalı'nın, Kemer'de bir gece kulübünde satın alma departmanında çalıştığı belirtilen Elena Suruç'u öldürmeden bir süre önce çivili sopa ile dövdüğü iddiasıyla gözaltına alındığı ve Kemer Sulh Ceza Mahkemesi tarafından evden uzaklaştırma ve genç kadına yaklaşmama cezası verildiği belirlendi.