Mehmet OKUR/SİLİFKE (Mersin), () - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde 23 yaşındaki Mehmet Ali Avcı, aralarında tarla sorunu yüzünden husumet olan aynı yaştaki amcasının oğlu Faik Avcı'yı iddiaya göre suç ortağı arkadaşıyla birlikte başına taşla vurup bayılttıktan sonra, domuz bağıyla bağlayıp öldürdü. Şüpheliler, cesedi otomobil arkasına bağlayıp 100 metre sürükleyerek ırmağa attı.
Olay, dün gece saat 23.30 sıralarında Sayağzı Mahallesi'ndeki Göksu Regülatörü yakınında meydana geldi. İddiaya göre Mehmet Ali Avcı, arkadaşı 24 yaşındaki Durmuş Ali Tan ile birlikte aralarında tarla yüzünden husumet bulunan kuzeni Faik Avcı'yı konuşmak üzere yanına çağırdı. Çıkan tartışmanın kavga dönüşmesi üzerine Mehmet Ali Avcı ile yanında bulunan arkadaşı Durmuş Ali Tan, Faik Avcı'yı başına vurup .ayılttıktan sonra domuz bağıyla bağlayıp öldürdü. Şüpheliler daha sonra Faik Avcı'nın cesedini 33 KU 711 plakalı otomobilin arkasına bağlayıp 100 metre ilerdeki ırmak kenarına getirdi ve taş bağlayıp Göksun Irmağı'na attıktan sonra kaçtı.
GÖRGÜ TANIĞI YAKALATTI
Bu sırada ırmak kenarındaki tarlasında bulunan Murat Parlatan, otomobille gelip bir süre kaldıktan sonra giden kişilerden şüphelendi. Gidip baktığında yerde kan izleri gören Murat Parlatan, jandarma ve polisi arayıp ihbarda bulundu.
Gelen ekipler çevrede yaptıkları araştırmada, yakındaki akaryakıt istasyonundan kredi kartıyla yakıt aldıklarını saptadığı şüpheliler Mehmet Ali Avcı ile Durmuş Ali Tan'ı belirleyip yakaladı.
Günün ağarmasıyla olay yerinde yapılan incelemede cesedin yaklaşık 100 metre sürüklendiğini gösteren kan izleri bulunurken, Faik Avcı'nın cesedi atıldığı ırmakta çıkarıldı. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Avcı'nın cesedi belediyeye ait cenaze nakil aracıyla Silifke Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.
30-40 KİLOLUK TAŞ BAĞLAMIŞLAR
Olayın aydınlatılmasını sağlayan tanık Murat Parlatan, polise verdiği ifadede gördüklerini şöyle anlattı:
"Saat 23.30'da Toros marka bir araçla geldiler. Işıkla indiler. Yaklaşık 1 saat kalıp gittikten sonra olay yerine gittim ve kan izlerini gördüm. Polisi, jandarmayı aradım akşam inceleme yaptılar. Ama bir şey bulamadılar. Sabah gelen ekipler çevrede araştırınca ırmaktan cesedi çıkardılar. Domuz bağıyla elini ayağını bağlamışlar, bir de 30-40 kiloluk taş bağlamışlar öylece ırmağa atmışlar."
ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Gözaltındaki cinayet şüphelileri Mehmet Ali Avcı ile Durmuş Ali Tan ise, jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların adliyeye getirilişi sırasında çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

MO(OA/AAA) (FOTOĞRAFLI)