İsmail AKDUMAN/SAMSUN, () - SAMSUN'da çıkan tartışmada lise öğrencisi 16 yaşındaki Onur Terzi'yi bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 20 yaşındaki Murat Ardal, "Ben Onur'u tanımıyorum. Arkadaşlarımla bir problemi vardı" dedi.
Olay geçen yıl Aralık ayında Samsun'un İlkadım İlçesi İstasyon Mahallesi'nde meydana geldi. İlkadım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Metal Bölümü 11'inci sınıf öğrencisi Onur Terzi sabah derslere girdikten sonra öğle saatlerinde okuldan ayrıldı. Öğleden sonraki derslere girmeyen Terzi, okulun yanındaki parkta zaman geçirirken 17 yaşındaki R.Ö. ile 'yan bakma' yüzünden tartıştı. Ancak kavga etmeden ayrılan Terzi, bir süre sonra okuluna 10 metre uzaklıkta Murat Ardal, R.Ö. ve 17 yaşındaki O.Ö. ile karşılaştı. O.Ö., Terzi'nin koluna girip konuşurken iddialara göre Murat Ardal, arkadan lise öğrencisini bıçakladı. Daha sonra da arkadaşlarıyla birlikte olay yerinden kaçtı. Parkta görevli zabıta ve okulun özel güvenlikçisinin yardımıyla hastaneye kaldırılan Onur Terzi hayatını kaybederken, Ardal polisin yaptığı kovalamaca sonucunda yakalanarak gözaltına alındı. Ardından da çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. R.Ö. ile O.Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayet suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkan Murat Ardal, Onur Terzi'yi tanımadığını söyleyerek, "Arkadaşım R.Ö. ile karşılaşınca bana parkta Onur Terzi ile tartıştıklarını söyledi. Biz de oraya gittik. Ben Onur ile R.Ö.'nün arasında ne yaşandığını da bilmiyorum. Ben dağılmalarını söyledim. Bu sırada O.Ö. koluna girip Onur ile yürüyüp konuşmaya başladı. Ben de tam arkalarındaydım. Onur elini beline atınca ben de arkadan ona bir bıçak vurdum. Sonra kaçtık" dedi.
Duruşmada cinayete karıştıkları ve azmettirdikleri gerekçesiyle yargılanan R.Ö. ve O.Ö. ise olaya karışmadıkları belirterek suçsuz olduklarını söyledi. Duruşma, gelmeyen tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

İA(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)