ZONGULDAK'ta, eşinin başka birisiyle ilişkisi olduğunu kendisinden gizlediğini düşündüğü kızı 16 yaşındaki Funda Ercan'ı başından tabanca ile vurarak öldüren muhasebeci 53 yaşındaki Ayhan Ercan'ın, olaydan 3.5 ay önce kızını dövdüğü ve hakkında basit yaralama suçlamasıyla dava açıldığı ortaya çıktı. 
Geçen 11 Eylül'de, serbest muhasebeci Ayhan Ercan'ın evinde meydana gelen cinayetle ilgili Cumhuriyet Savcısı iddianameyi tamamlandı. İddianame doğrultusunda, tutuklu Ayhan Ercan hakkında, 'Yakın akrabayı kasten öldürme' ve 'Ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
'BOŞ SİLAH TAŞIR MIYIM' DEDİ, ATEŞ ETTİ
İddianamede, cinayet akşamı baba Ayhan Ercan'ın ile bir süredir ayrı yaşadığı eşinin yanlarında 2 gün kaldıktan sonra eve dönen kızları Funda ve T. arasında yaşananlar ayrıntılarıyla yer aldı. Ayhan Ercan'ın Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencisi kızına, "Sen başından beri S. ile annen arasında ilişki olduğunu biliyorsun ama bana söylemiyorsun, uğraştırıyorsun" dediği, Funda'nın ise "Ben bilmiyorum, neden bana soruyorsun, anneme sor" diye karşılık verdiği belirtildi. Buna sinirlenen Ayhan Ercan'ın ruhsatsız tabancasını çıkardığı, küçük kızı T.'nin, "İçinde mermi var mı?" diye sorması üzerine, "Ben yanımda boş silah taşır mıyım?" diyerek kaçmaya çalışan Funda'yı başından vurduğu iddianamede yer aldı.
3.5 AY ÖNCE KIZINI DÖVMÜŞ
İddianamede yer alan bilgilere göre Ayhan Ercan, olaydan 3.5 ay önce 24 Mayıs'ta kızları ile aynı nedenle tartıştı. Ayhan Ercan, tabancasını kızlarına gösterip, "Annenizi bu silahla öldüreceğim" dedi. Funda'nın durumu anlattığı annesi de polise şikayette bulundu. Polisin eve gelmesine sinirlenen Ayhan Ercan, kendisini şikayet ettiğini düşündüğü kızı Funda'yı dövdü. Funda, 27 Mayıs'ta Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda Ayhan Ercan hakkında, 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde, 'Basit yaralama' suçlamasıyla dava açıldı. Ayhan Ercan, dava sonuçlanmadan kızını öldürdü.