KONYA'da 2 yıldır ayrı yaşadığı ve boşanma davası süren 30 yıllık eşi 50 yaşındaki Ayşe Bodur'u dün, sokak ortasında 5 kurşunla öldüren emekli 60 yaşındaki Ahmet Bodur'un, eşinin kendisi hakkında daha önce açtığı 'Tehdit ve hakaret' davasından ceza almadığı ortaya çıktı. Eşini sokak ortasında öldürme anı bir işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedilen Ahmet Bodur ilk ifadesinde, "Beni vuracak sandım, bu yüzden vurdum" dedi. 
Olay, dün saat 16.15 sıralarında merkez Karatay İlçesi Taşra Karaaslan Dede Mahallesi Karaman Yolu'nda meydana geldi. Daha önce otellerde çalıştığı ve emekli olduğu belirtilen Ahmet Bodur, ikinci evliliğini yaptığı 30 yıllık eşi Ayşe Bodur ile yaklaşık 2 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrı yaşamaya başladı. 2 çocuk annesi Ayşe Bodur da, 2012 yılı Mayıs ayında boşanma davası açtı.
BİSİKLETLE EŞİNİN YANINA YAKLAŞIP KURŞUN YAĞDIRDI
Bakıcılığını yaptığı yaşlı bir kişinin yanında kalan Ayşe Bodur, dün aynı mahallede oturan kızını ziyaret etmek istedi. Ayşe Bodur, kaldırımda yürüdüğü sırada arkasından bisikletiyle gelen eşi Ahmet Bodur, bisikleti yolun ortasına bırakarak kadının üzerine doğru yürüdü. Korkan Ayşe Bodur geri geri gittiği sırada Ahmet Bodur, bulundurma ruhsatlı tabancasını çıkararak peşpeşe ateşledi. Olay anı ise bir işyerinin güvenlik kamera kayıtlarına saniye saniye yansıdı.
EŞİNİ ÖLDÜRÜP, EVE GİTTİ
Eşin tarafından kurşun yağmuruna tutulan Ayşe Bodur, kanlar içinde yere yığılırken Ahmet Bodur da bisikletine binip. Olay yerinin yakınındaki evine gitti. Başından ve göğsünden ağır yaralanan Ayşe Bodur, çevredekiler tarafından çağrılan ambulansla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bodur yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Ahmet Bodur da kısa bir süre sonra evinde suç aleti tabancayla birlikte gözaltına alındı.
'BENİ VURACAK SANDIM, KORKUMDAN VURDUM'
Gözaltına alınan Ahmet Bodur, ifadesinde 10 yıl önce tartışma anında eşinin kendisini sırtından taşla yaraladığını öne sürerek, ''Daha önce karşılaştığımızda da bana bıçak çekti. Kardeşleri beni tehdit ediyordu. Şimdi karşılaştığımızda da elini çantasına doğru götürdü. Beni vuracak sandım. Korkumdan vurdum'' dedi. 
Eşini, hakkında açılan maddi ve manevi tazminat davaları yüzünden öldürdüğü öne sürülen Ahmet Bodur, yapılan sorgulamasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Bodur, adliyeye sevk edildiği sırada gazetecilere pişman olduğunu belirtti.
70'ER BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI
Öldürülen Ayşe Bodur'un avukatı Serdar Demirci, Ayşe Bodur'un boşanma davasıyla birlikte eşi hakkında 70'er bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtığını ve her iki davanın da devam ettiğini söyledi.
TEHDİT VE HAKARETTEN CEZA ALMAMIŞ
Ahmet Bodur'un, eşi Ayşe Bodur'a küfür ve tehdit ettiği için hakkında dava açtıklarını belirten Avukat Serdar Demirci, şunları söyledi:
''2012 yılı Temmuz ayında Ahmet Bodur hakkında 'tehdit ve hakaret' suçundan Konya Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açtık. Tehdit ve hakaretlerin ses kaydı vardı. Bu kayıtlar Jandarma Genel Komutanlığı kriminal laboratuvarında incelendi. Kayıtlardaki sesin sanığa ait olduğu tespit edildi. Ancak delil olarak sayılmadı. Tanıklar da Ayşe Bodur'un yakınları olduğu için tanıklıkları geçerli olmadı ve mahkeme geçen Ekim ayında sanığın beraat etmesi yönünde karar verdi. Cumhuriyet Savcısı da bu karar itiraz etti. Bizde temyiz için Yargıtay'a götürdük.''