Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde TAG Otoyolu'nda tartıştığı arkadaşı 42 yaşındaki Mehmet Hüseyin Fidan'ı 18 yerinden bıçaklayarak öldüren 39 yaşındaki Abdulkadir Tamircan tutuklandı. Tamircan ifadesinde, emekli yapma vaadiyle Fidan'dan 10 bin TL aldığını ve tartışmanın da bu nedenle çıktığını söyledi.
Dün sabah saatlerinde Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda giden Mehmet Emin Bilden yönetimindeki 21 GG 475 plakalı otomobilde bulunan Abdulkadir Tamircan ile Mehmet Hüseyin Fidan arasında çıkan tartışma sonrası Tamircan, Fidan'ı bıçaklayarak öldürmüştü. Olay yerinde gözaltına alınan şüpheli jandarmadaki ifadesinde, daha önce Mehmet Hüseyin Fidan'dan işçi olarak çalışırken malulen emekli olması için işlerini takip etme karşılığında 10 bin TL aldığını ancak Fidan'ı emekli edemediğini ve tartışmanın da bu nedenle çıktığını söyledi.
Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Abdulkadir Tamircan nöbetçi mahkemece tutuklanırken, gözaltına alınan otomobil sürücüsü Mehmet Emin Bilden ise jandarmada ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI