BİLECİK'te Ümmiye Kuru (86) ile Gülşen Zeybek'i (70) evlerinde başörtüleriyle boğarak öldürüp, gasp ettiği altınları satarak sevgilisi Gurbet Temizbaş'a (33) estetik operasyonlar yaptıran Fevzi Şen (40), adam öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, gasp suçundan da 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti Gurbet Temizbaş'ın beraatına karar verdi.
Cumhuriyet Mahallesi Üzümlü Sokak'ta 28 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen olayda yalnız yaşayan Ümmiye Kuru, evinde eşarbıyla boğularak öldürülmüş halde bulundu. Kuru'nun altınları da gasp edildi. 2 Ocak 2012 tarihinde yine Cumhuriyet Mahallesi'nde ikinci bir cinayet işlendi. Güllü Sokak'ta oturan Gülşen Zeybek, eşi Mehmet Zeybek öğle namazı için camiye gittiği sırada evinde başörtüsüyle boğularak öldürüldü ve kolundaki altın bilezikleri gasp edildi.
TİTİZ ÇALIŞMA
Olayın ardından Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından 14 kişilik özel ekip kuruldu. Polisler, 2 Cumhuriyet savcısı ile koordineli olarak çalışmalarını titizlikle sürdürdü. Ekipler yaklaşık 2 bin kişinin bilgisine başvurdu, bölgedeki güvenlik kamera görüntüleri tek tek incelendi. Şüpheli görülen 84 kişiden de kan örnekleri alındı. Ölen kadınların tırnak içlerindeki dokularla, şüphelilerden alınan kan örneklerinin DNA karşılaştırmaları yapıldı.
DNA TESTİNDE BELİRLENDİ
Testlerde öldürülen 2 kadının tırnaklarından alınan dokularla şüpheliler arasında yer alan ve Gölpazarı İlçesi'nde inşaatlarda boya işleri yapan Fevzi Şen'in DNA örneği eşleşti. Evli olan Şen, polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Sorgusunda suçunu itiraf eden Fevzi Şen, cinayetleri sevgilisi Gurbet Temizbaş'ın estetik operasyonlarına para bulmak amacıyla işlediğini öne sürdü.
Şen'in ifadesi doğrultusunda burnundan ameliyat olan Gurbet Temizbaş da gözaltına alındı. Temizbaş suçlamaları kabul etmeyerek cinayetlerle bir ilgisinin olmadığını öne sürdü. Adliyeye sevk edilen Fevzi Şen çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Gurbet Temizbaş ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Davanın son duruşmasına tutuklu sanık Fevzi Şen ile tutuksuz sanık Gurbet Temizbaş katıldı. Gurbet Temizbaş suçsuz olduğunu tekrarlayarak beraatını istedi. Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Fevzi Şen'i Ümmiye Kuru ve Gülşen Zeybek'i öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, gasp suçlarından da toplam 22 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Gurbet Temizbaş'ın ise beraatına karar verdi.