KONYA'da İmam Hatip Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki E.G., hırsızlık için girdiği okulunda, saklandığı sınıfında yakalandı. Yaklaşık 6 metre yükseklikten atlayıp kaçan ve iki topuğunda da kırıklar oluşan arkadaşı 20 yaşındaki Okan C. ise evinde yakalandı. İki şüphelinin müdür ve müdür yardımcısı odalarından çaldıkları öğrencilere ait 2 cep telefonu, 2 kol saati, MP3 müzik çalar, telefon şarj aletleri ele geçirildi.
Olay, dün saat 21.00 sıralarında Akif Bilge Mahallesi Kuruçay Sokak'taki İbrahim Ethem İmam Hatip Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 9'ncı sınıf öğrencisi E.G., arkadaşı Okan C. ile birlikte okulun arka bölümündeki pencereyi tornavida ile zorla açıp içeri girdi. E.G. ve arkadaşı okul müdürü ve müdür yardımcısının kilitli olan oda kapıları zorla açıp girdi. Ardından odalarda bulunan öğrencilere ait 2 kol saati, 2 cep telefonu, MP3 müzik çalar, şart aletleri, bilgisayar hoparlörü ve içinde yaklaşık 20 lira madeni para bulunan kutuyu aldı.
OKULA GELEN MÜDÜR FARK ETTİ
Okul Müdürü Abdullah Koçak ise telefon hatlarındaki arızayı gidermek için yanında bir tamirciyle birlikte okula geldi. Kendi odasının anahtarını almak için müdür yardımcısı odasına giren Koçak, kapının kırık olduğunu fark etti. Ardından kendi oda kapısının da kırık olduğunu anlayınca polise haber verdi. Bu sırada okul müdürünün geldiğini fark eden E.G., kendi sınıfına saklandı. Arkadaşı Okan C. de çaldıkları malzemelerle birlikte okulun terasından yaklaşık 6 metre yükseklikten atlayıp kaçtı.
Okula gelen polis yaptığı aramada E.G.'yi saklandığı sınıfında yakaladı. Kaçan Okan C. de Tırılırmak Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı. İki topuğunda da kırıklar oluşan Okan C., Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından E.G. ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. İki ayağı da sargıla olan ve poliste hırsızlıktan kaydı bulunan Okan C.'nin yürümekte güçlük çektiği gözlendi. Şüphelilerin çaldığı malzemelere el konuldu.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İA(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)

-----------
E.G.: Emrah Gülmez
Okan C.: Cansever