Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, okulda kavga eden öğrencilerinin yakınlarının okulu tahrip etmesi üzerine polis, biri öğrenci 3 kişiyi yaka paça yere yatırıp ellerini kelepçeleyerek gözaltına alındı.
Olay, saat 10.30 sıralarında Bahçelievler Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre, aynı sınıfta öğrenim gören ortaokul öğrencileri arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Büyüyen tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine öğrenciler telefonla ulaştıkları yakınlarından yardım istedi. Öğrencilerin telefonuyla okula gelen bir grup genç, okul idarecileriyle tartıştı. Tartışma sırasında öfkelenen öğrenci yakınları, kapıları tekmeledi, okul camlarını kırarak tahrip etti. Okul idarecileri engel olamadıkları öfkeli gençleri önlemesi için polisten yardım istedi.
KARGA TULUMBA GÖZALTI
İhbarın ardından okula gelen polisler, öfkeli grubu gözaltına almak istedi. Ancak bu duruma karşı çıkan öğrenci ve yakınları ile polis arasında arbede çıktı. Bunun üzerine polis, yaka paça yere yatırdığı biri öğrenci 3 kişiyi ellerini arkadan kelepçeleyerek karga tulumba gözaltına aldı. Bu sırada gözaltına alınan bir kişinin arbede sırasında başının duvara çarptığı görüldü. Yaşanan gerginlik ve 3 kişinin gözaltına alınmaları bu sırada sınıflarında bulunan öğrenciler tarafından da meraklı gözlerle izlendi. Zorla gözaltına alınan 3 kişinin güçlükle bindirildiği polis aracının yanına gelen bir kadın ise eliyle camı yumruklayarak, "Bu nasıl bir devlet. Hem çocukları dövüyorlar hem de gözaltına alıyorlar" diyerek tepki gösterdi.
Gözaltına alınan 3 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

AL,ÖP(HK/BT)  (FOTOĞRAFLI)