MERSİN'deki Nihal Erdem Ticaret ve İletişim Meslek Lisesi'ne bir haftada 2 kez giren hırsız, güvenlik kamerasına yakalandı.
Olay, merkez Toroslar İlçesi'ndeki Nihal Erdem Ticaret ve İletişim Meslek Lisesi'ne meydana geldi. Geçen hafta okula giren kimliği belirsiz hırsız, saniye saniye güvenlik kamerasına yakalanınca aranmaya başlandı. 20 yaşlarındaki hırsız, dün gece tekrar girdiği okulda, öğrencilerin eğitiminde kullanılan plazma televizyon, 1 kamera, 4 fotoğraf makinesi ve 6 cep telefonunu çaldı. Çaldıklarını götürürken de güvenlik kamerasını fark eden hırsızın, yüzünü çaldığı plazma televizyonla gizlemeye çalışması dikkat çekti. Zaman zaman gömleğini de başına geçiren eli ile de yüzünü kapatan hırsız, yaklaşık 15 bin liralık okul demirbaşı ile kaçıp, ortadan kayboldu. Okula sabah gelen görevlilerin fark ettiği hırsızlıkla ilgili polis, inceleme başlattı.
Gazetecilik eğitimlerinde kullandıkları kamera ve fotoğraf makinesinden yoksun kalan öğrenciler ve eğitimciler, çalınan malzemelerin bir an önce bulunmasını istedi.