Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde Fen Lisesi inşaatında boya badana işlerini üstlenen taşeron firmanın 2 ortağı ve 3 işçi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle önceki gün binanın çatısında başlattıkları eylemlerini çadır kurarak sürdürüyor. İşçiler, ölüm orucuna da başladıklarını söyledi.
İnşaatı büyük oranda tamamlanan 5 katlı Fen Lisesi'nin boya badana işlerini üstlenen taşeron firmanın ortakları Faruk Güneş ve Mahmut Cincan, önceki gün 3 işçileri ile birlikte okulun çatısına çıkarak eylem başlattı. Faruk Güneş ve Mahmut Cincan, müteahhit firmadan yaklaşık 500 bin lira alacakları olduğunu, ev, arabalarını satmak zorunda kaldıklarını ve işçilerine ücret ödeyemediklerini söyledi. Gece- gündüz binanın çatısında durarak seslerini duyurmaya çalışan taşeron işçiler, bugün çatıya çadır kurdu. Çadıra sığınırak güneşten korunan işçiler, ölüm orucuna başladıklarını da söyledi. Firma ortağı Faruk Güneş, şöyle dedi:
"Mağduriyetimiz çözülünceye kadar, sesimizi duyurana kadar buradan inmeyeceğiz. Açlık grevine de başladık bugün" dedi. Mahmut Cincan ise Ereğli halkından destek istediklerini söyleyerek, "Bu okulda çocukları okuyacak anneler, babalar bize yardım etsin."
İşçilerin eylemlerini sürdürdüğü okulun çevresinde 2 itfaiye aracı ve 1 ambulans hazır bekletilirken, 2 polis memuru da bekliyor.
"ONLAR ÇATIDAYKEN BEN DE UYUMUYORUM"
Okulun yapımını üstlenen müteahhit firma sahibi İdris Şahin ise Mahmut Cincan'ın 100 bin lira kadar alacağı olduğunu, ancak Faruk Güneş'e borcu bulunmadığını söyledi. Aralarında ticari bir sürtüşme olduğunu ifade eden Şahin, şöyle dedi:
"Faruk Güneş'in bizde 1 kuruş alacağı yok. Güneş, okul inşaatında eksik ve kusurlu yerleri tamamlayıp bize teslim ederse teminatı vereceğiz. Bu da yaklaşık 15 bin lira kadar. Bunlar sözleşmeli iş yapan taşeronlar. Benimle itilafları vardır. Hepsini belgeye dayanarak konuşuyorum. Borcum olabilir, iflas edebilirim ama anlattıklarımın hepsi belgeye dayanmaktadır. Valilik tarafından kurulan komisyon bu belgeleri incelemiştir. Ayrıca onlar çatıda kalırken ben de uyumuyorum. Ben de çok rahatsızım."

FOTOĞRAFLI