EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde bir ortaokulun bahçesinde asılı Türk bayrağını yakan 2 kişi, polis tarafından yakalandı. Yaşları 18'den küçük şüpheliler, çektikleri çakmak gazının etkisiyle ipi yakarken bayrağın alev aldığını söyledi.
Keşan Yenimescit Mahallesi Hayribey Sokak'ta Atatürk Ortaokulu bahçesindeki direğin üzerinde bulunan Türk bayrağı, yerde üzerine çakmak gazı sıkılarak yakılmış halde bulundu. Polis, olayı gerçekleştiren şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, görgü tanıklarının da ifadeleri doğrultusunda olayı gerçekleştirdikleri saptanan 15 yaşındaki P.D. ile 16 yaşındaki S.I.’yı, bugün Yenimescit Mahallesi’ndeki evlerinde yakalayarak gözaltına aldı.
İPİ YAKMAK İSTEMİŞLER
Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinde şüpheliler, olayın gerçekleştiği gece okul bahçesindeki Atatürk büstü yanında çakmak gazı çektiklerini ve onun etkisiyle bayrak ipini yakmak istedikleri sırada Türk bayrağının da alev aldığını söyledi. P.D. ve S.I., sevk edildikleri savcılık tarafından yaşlarının 18'den küçük olması nedeniyle ailelerine teslim edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.