Özkan ARSLAN / İSTANBUL,() - OKMEYDANI Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Beyoğlu Belediye Meclisi'nde Okmeydanı arazilerinin "riskli alan" ilan edilmesi kararının yarın gündeme alınmasını protesto etti.

Okmeydanı Anadolu Kahvesi'nde toplanan yaklaşık 250 kişi, bir süre mahallede dolaştı. “Okmeydanı bizimdir bizim kalacak" ve “Hakkımızı Bilal'e yedirtmeyiz" şeklinde slogan atan grup, daha sonra Okmeydanı Semt Konağı önünde geldi. Burada bir konuşma yapan Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Çetkin, 9 Mayıs'ta yapılacak görüşmelerin tepki üzerine ertelendiğini, ancak yarın konunun Beyoğlu Belediyesi Meclis gündeminde olduğunu belirterek, “Okmeydanı'nda mülkiyet sorununu çözmeden buraların riskli alan ilan edilmesi, bizlerin hak kayıplarına uğramamıza neden olacaktır. Çünkü binalar bizim, ancak arsa tapularımız yoktur. Riskli alan ilanının ikinci etabı, binaların yıkımıdır. Binalarımız yıkıldığı takdirde, arsa tapularımız olmadığı için arsada hak iddia etmemiz mümkün değildir. Tapu işlemlerimiz bitmeden bölgemizin riskli alan ilan edilmesini doğru ve iyi niyetli bulmuyoruz" dedi.

Çetkin, Okmeydanı'nın 1999 depreminde hiç hasar görmediğini ve acele bir şekilde riskli alan edilmek istenmesinin müteahhitlere arsa hazırlamak, zenginlere yer açmak amacı taşıdığını savundu. Ali Çetkin, “Asıl amaç buraları elimizden almaktır. Depremmiş, kentsel dönüşümmüş, bunların hepsi bahanedir" dedi.

ÖA (CO)