Mehmet AKTARAN-Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL, ()-OKMEYDANI Şark Kahvesi çevresinde saat 22.30 sıralarında toplanan bazı gruplar, slogan atarak gösteri yapmaya başladı. Olay yerine "akrep" tabir edilen zırhlı araçlar ve TOMA'lar sevk edildi. Gruplar, zırhlı araçlara taş ve molotof kokteyli atmaya başladı. Polisler de, göstericileri TOMA'lardan tazyikli su ve biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı. Göstericilerin attığı molotof kokteyllerinden biri, sokakta park halinde duran bir otomobilin altına girdi. TOMA'lar, tazyikli su sıkarak otomobilin alev almasını önledi.

Ara sokaklarda zaman zaman slogan atarak eylem yapan gruplar ile polis arasındaki gerginlik devam ediyor.

BURAK CAN'I ANDILAR

22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu'nun dün akşam öldürülmesini protesto eden yaklaşık 100 kişilik bir grup da, Karamanoğlu'nun hayatını kaybettiği Fatih Sultan Mehmet Caddesi Çeşme Durağı yakınında toplandı. Grup, Karamanoğlu'nu anmak için yolda ateş yakarak slogan attı. Bölgede dün akşamdan bu yana güvenlik önlemi alan polis gruba müdahale etmedi. Polisin Kuzey Sokağı başındaki bekleyişi sürüyor.

ÖZEL HAREKAT TİMLERİ BÖLGEDE

Polis, Okmeydanı'ndaki önlemlerini artırırken, bölgeye Özel Harekat Timleri sevk edildi. Güvenlik güçlerinin ellerinde tabanca ve otamatik silahlarla önlem aldığı görüldü.

MA (ET) (FOTOĞRAFLI)