ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, okey masasında kendisine küfür ettiği iddiasıyla tartıştığı arkadaşı 30 yaşındaki Gökhan Güney’i pompalı tüfekle yaralayan tutuklu sanık 29 yaşındaki Muhammet Candan, 'Ağırlaştırılmış müebbet' hapis istemiyle bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.
Olay, geçen 13 Şubat’ta Hamzafakıllı Mahallesi Çolaklaraltı mevkiinde meydana geldi. Muhammet Candan, olaydan 3 gün önce kahvede birlikte okey oynadığı Gökhan Güney’in kendisine küfür etmesi nedeniyle tartıştı. Tartışma, arkadaşlarının araya girmesi ile büyümeden bitti.
Kendisine küfür edilmesini hazmedemeyen Candan, olay günü gece işten çıkan Güney'i mahallede fındıklık alanda gizlenerek beklemeye başladı. Candan, bir arkadaşının otomobiliyle gelen Güney'in önüne çıkıp pompalı tüfekle ateş etti. Kolundan yaralanan Güney, koşarak arkadaşının aracına bindi. Peşinden giden Candan, aracın içindeyken Güney'e iki el daha ateş etti. Olaydan sonra tutuklanarak cezaevine konulan Muhammet Candan hakkında, ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Muhammet Candan ile avukatlar katılırken mağdur Gökhan Güney katılmadı.
AMACIM KORKUTMAKTI
Muhammet Candan, olaydan 3 gün önce kahvede tartıştıkları Gökhan Güney’in kendisine küfür ettiğini belirterek, “Bu küfür benim çok zoruma gitti. Olay günü bakkala sigara almaya gitmiştim. Yolda kendisini beklemiyordum. Biranda onu karşımda görünce yine tartışmaya başladık. Elimdeki silahı görünce tereddüt etti. Bana ‘silahı bırak da gel’ dedi. Ayaklarına ateş etmek için silahı doğrulttum o sırada kaçtı. Aramızda 10 metre mesafe vardı. Arkadaşının arabasına bindi, ‘in’ dedim inmedi. Arabanın kapısını tutuyordu, ‘kapıyı bıraksın’diye ellerine ateş ettim. Arabadan inerek kaçmaya devam etti. Kaçtıktan bir süre sonra yere düştü. Yanına gittim, ‘Geçen gün niye küfür ettin, şimdi yine küfür et’ diye bağırdım. O da ‘Senin anan benim anam. Küfür etmek istemedim’ diye bağırdı. O anki amacım yaralamak, korkutmaktı. ’Beni hastaneye götürün’ diye bağırdı. Bunun üzerine eve gittim hem ambulansı aradım, hem de jandarmaya haber verdim” diye kendini savundu.
Mahkeme, sanık Muhammet Candan’ın tutukluluk halinin devamına, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAF