CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın 16 Ekim’de evine giren biri kadın iki hırsız polis tarafından yakalandı. Şişli’de bir başka evden çaldıkları kasayı açarken yakalanan hırsızların, çok sayıda polis geliş kayıtları bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin Oğuz Kaan Salıcı’nın evine girdiklerinde içerde gördükleri CHP şiltlerinden etkilenerek “Polis peşimize düşer” diye bir şey almadan çıktıkları öğrenildi. Şüpheliler suç ortaklarıyla birlikte adliyeye sevk edildi.
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın evi 16 Ekim 2013 tarihinde soyulmuştu. Gündüz kapı kilidini kırarak içeri giren hırsızların evden bir şey almadan çıktıkları tespit edilmişti. Olay yerinde inceleme yapan dedektifler yatağın üzerinde bir miktar para bulmuştu. Hırsızların para dahil hiçbir şey almadan çıkmaları garip bulunurken polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürdürüyordu. Yapılan incelemede hırsızlığı biri kadın iki kişinin gerçekleştirdiği tespit edilmişti.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne dün gelen bir ihbar bu hırsızların yakalanmasını sağladı. İhbarcının Ataşehir’de bir otoparkta kasa açmaya çalıştığını söylemesi üzerine söz konusu yere baskın yapıldı. Baskın sırasında içinde 200 bin dolar değerinde ziynet eşyası bulunan kasayı açmaya çalışan H.H.Y(48), N.Y.(50), F.Y.(29), A.A.(28) ve C.S.(47) gözaltına alındı. Hırsızlık Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerden kadın hırsız F.Y. ile erkek A.A.’nın Oğuz Kaan Salıcı’nın evine giren hırsızlar olduğu tespit edildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde bulunmadığını söyleyen F.Y., görüntülerdeki kişilerden birinin ise A.A olduğunu iddia etti.
Kapı kilidini kırarak girdikleri evden bir şey almadan çıkan F.Y. ve A.A. resmi ifadelerinde bu suçlamayı kabul etmedikleri belirtildi. Ancak iki şüphelinin içeri girdiklerinde CHP şiltlerini gördükleri ve “Bu adam CHP’den polis bizim peşimize düşer bir şey almadan çıkalım.” diye düşünerek evden ayrıldıkları tahmin ediliyor.
Öte yandan polis şüphelilerin yanında yakalandıkları kasayı Şişli’de bir evden çaldığını belirlendi. 70 yaşındaki M.U.’ya ait eve giren hırsızların çarşafa sardıkları kasayı asansörle aşağı indikleri belirlendi. Güvenlik kamera görüntülerinde kasayı taşıyamayan hırsızların dışarı çıkarak bir belediye görevlisinden yardım istedikleri görüldü. Belediye görevlisi ile birlikte kasayı dışarı çıkaran hırsızların geldikleri araca yükleyip kaçtıkları öğrenildi.