Hrant Dink cinayeti"nin faili Ogün Samast'ın "terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı davada, MİT'e yazı yazılarak, mahkemeye gönderilen "gizli" ve "çok gizli" ibareli belgelerin devlet sırrı olup olmadığının sorulmasına karar verildi. SAMAST VE AVUKATI DURUŞMAYA KATILMADI Agos Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldürmek suçundan 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast'ın "terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya bu davada tutuksuz yargılanan Ogün Samast ve avukatı katılmazken, Dink ailesini temsilen avukat Hakan Bakırcıoğlu hazır bulundu. "DEVLET SIRRI MI?"
Duruşmada celse arasında mahkemeye ulaşan yazılar okundu. TMK 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan yazıya cevap verilerek, Dink cinayetine ilişkin soruşturmanın sürdüğü ve gizlilik kararının da devam ettiği belirtildi. Mahkeme ayrıca, MİT tarafından TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonuna gönderilen oradan da mahkemeye gönderilen Hrant Dink’e ilişkin bilgilerin de yer aldığı belgelerin “Gizli" ve “Çok gizli" ibareli olduğu ancak “Devlet sırrı" olup olmadığına dair kendilerine bir bilgi verilmediği belirtildi. "BELGELER BİZE VERİLSİN"
Duruşmada söz alan avukat Hakan Bakırcıoğlu, mahkemeye gönderilen Hrant Dink'e ilişkin bilgilerin de yer aldığı belgelerle ilgili olarak "Anlaşılmıştır ki MİT bu bilgileri gönderirken devlet sırrı niteliğinde olduğunu belirtmemiştir. Bu sebeble Hrant Dink cinayetinin tüm boyutlarıyla aydınlatılmasına ilişkin bilgilerin müdahil olarak bize verilmesi gerekliliği nedeniyle evrak ve CD'lerin tarafımıza verilmesini talep ediyoruz" dedi. DEVLET SIRRI MI MİT'E SORULACAK
Mahkeme heyeti, MİT tarafından TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderilen Dink cinayetine ilişkin bilgilerin de yer aldığı belgelerin 'devlet sırrı' niteliğinde olup olmadığının MİT’e sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi. CT(HE)