Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), () - AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, geçen Cumartesi günü baygın halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 23 yaşındaki Oğulcan Güner'in, arkadaşlarıyla içtiği sentetik uyuşturucu bonzaiden yaşamını yitirdiği ileri sürüldü. Güner'in fenalaşmasının ardından arkadaşları paniğe kapılıp kaçarken, uyuşturucuyu temin eden 4 kişi tutuklandı.
Bir grupla, çeşitli etkinliklerde halk oyunları gösterilerine katılarak harçlığını çıkartan Oğulcan Güner, geçen Cumartesi günü kendisini çay içmeye davet eden arkadaşı A.K. ile evden çıktı. İkili, yolda karşılaştıkları arkadaşları V.K., D.F. ve Ö.Y. ile bir süre sohbet etti. İddiaya göre, V.K.'nin "Boşverin çay içmeyi, gelin başka bir şey içelim. Para vermedim" demesi üzerine beş arkadaş, Özdostlar Sitesi yakınındaki ağaçlık alana gitti. Burada yeni nesil sentetik uyuşturucu bonzai içtikleri ileri sürülen gençlerden Güner ile Ö.Y., bir süre sonra fenalaştı. Özdostlar Sitesi'nin özel güvenlik görevlileri iki genci yerde baygın halde yatarken buldu.
Güvenlik görevlileri, gençlerden Ö.Y.'nin üzerinden çıkan telefondan babasına ulaşıp, durumu bildirdi. Taksici baba, olay yerine gelip, baygın haldeki oğlu ve arkadaşı Güner'i aracına aldı. Oğulunu eve, arkadaşını ise Kuşadası Devlet Hastanesi'ne götürdü. Güner, burada doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ön otopsisinde Güner'in uyuşturucudan öldüğü belirlendi. Doktorlar, gencin hastaneye getirilmesinden geç kalındığını söyledi.
Güner'in ölümünün ardından polis, birlikte sentetik uyuşturucu bonzai içtikleri belirlenen diğer 4 arkadaşının da aralarında bulunduğu 10 kişinin ifadelerine başvurdu. Bonzai uyuşturucu kullandıkları itiraf eden gençler ifadelerinde, Güner'in yüzünün sarardığını, ağzından köpük geldiğini görünce kusturmak için uğraştıklarını ancak başaramadıklarını, kendisine gelmeyince bırakıp kaçtıklarını söyledikleri öğrenildi. Gençlerden Ö.Y.'inin de fenalaşınca son bir çabayla cep telefonundan babasını aramaya çalıştığı anlaşıldı. Polis ifadelerin V.K. ile bonzaiyi temin ettikleri iddia edilen üç arkadaşını daha gözaltına aldı. İlk sorgularından sonra mahkemeye sevk edilen V.K. ile , A.K., U.B. ile M.Ç. tutuklandı.
Güner'in cenazesi kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

LS(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)