Yusuf YAVUZ/ İZMİR, ()- İZMİR’in Bornova İlçesi’nde oturan 39 yaşındaki Yılmaz Ş., öğretmenin oğluna tokat attığını öğrenince gittiği okulda kendisinin de dayak yediğini öne sürdü. Tartıştığı iki öğretmenden birinin kendisini tuttuğunu, diğerinin  vurduğunu öne süren Yılmaz Ş., polise başvurup şikayetçi oldu.
Bornova İlçesi’ndeki Necmiye Bilgin Ortaokulu son sınıf öğrencisi Ö.Ş., iddiaya göre arkadaşları arasındaki kavgayı ayırmak isterken, okulun beden eğitimi öğretmeni N.H. tarafından tokatlandı. Durumu öğrenen Ö.Ş.’nin babası Yımaz Ş., iddia ile ilgili bilgi almak üzere okula gitti. Oğlunun tokatlanmasının sebebini soran Yılmaz Ş. ile beden eğitimi öğretmeni N.H. ve resim öğretmeni S.Ö. arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce iki öğretmen tarafından dövüldüğünü öne süren Yılmaz Ş., polise başvurarak, şikayetçi oldu.
"OĞLUMUN YANINDA"
Olayın bahçede öğrencilerin gözü önünde meydana geldiğini ve dayak raporu aldığını anlatan baba Ş., şöyle devam etti:
"Beden eğitimi öğretmeni N.H., oğluma tokat atmış. Bilgi almak için okula gittim. Öğretmen N.H. bana 'Oğlunu bu okuldan attıracağım' dedi. Ben de ona 'Sen oğlumu atırırsan ben de seni bu okuldan atırırım' dedim. Bunun üzerine N.H., hakaret etmeye başladı. Ardından binaya doğru gitti, ben de arkasından gittim. Orada bulunan resim öğretmeni S.Ö.’yü çağırdı. Sonra N.H. aniden bana yumruk attı. Bu sırada S.Ö. de beni kollarımdan tuttu. N.H., bir süre bana vurmaya devam etti. Olay sırasında gözlüğüm kırıldı ve cam parçaları yanağıma saplandı, başımda şişlikler oluştu. Bu olaylar meydana gelirken oğlum da yanımdaydı ve öğrenciler bahçedeydi, herşeyi gördüler. Okulda kamera sistemi olmadığı için bahçedeki öğrenciler, olayın tek şahidi."
Olayın ardından polis merkezine gittiğini, burada N.H. ile karşılaştığını, kendisini başını sallayarak tehdit ettiğini öne süren Şahin, "İki öğretmenden şikayetçi oldum. Çocuklarımızı eğitim görsün diye bu insanlara mı teslim ediyoruz?" diye konuştu.
Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Yılmaz Ş.’nin olayla ilgili kendilerine de dilekçeyle başvurduğunu, bunun üzerine inceleme başlatıldığını belirtti.

YY(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)