ZONGULDAK'ta Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Uzunmehmet İlkokulu'nda görevli beden eğitimi öğretmeni Şennur Şendur'un, tartıştığı bir öğrencinin yakınlarının saldırısına uğradığı gerekçesiyle eylem yaptı.
Madenci Anıtı'nda toplanan ve büyük bölümünü öğretmenlerin oluşturduğu 30 kişilik grup, Şennur Şendur'a yapılan saldırıyı kınadı. Türk Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Şahin Ören, geçen 19 Aralık'ta meydana gelen olayda öğretmen Şennur Şendur'un, derste öğrenciyle taştışmasının ardından aynı gün okula gelen yakınlarının tepkisiyle karşılaştığını söyledi. 20 kişilik grubun tehditler savurarak öğretmenin üzerine yürüdüğünü belirten Ören, "Öğretmenler kendilerini öğretmenler odasına kilitleyerek polisten yardım istemiştir. Öğretmen arkadaşlarımız, ancak polis geldikten sonra dışarıya çıkabilmiştir" dedi.
Ören, okul personelinin bu gibi olayları her gün yaşadığını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ise olaylara seyirci kaldığını ileri sürdü. Ören, "Öğretmenlerimiz mutsuz ve huzursuzdur. Daha önce de ücretli çalışan bir öğretmen arkadaşımız bu gibi olaylar nedeniyle istifa etmiştir. Bizim önerimiz, bu okul öğrencileri ve öğretmenlerin sezon sonuna kadar başka okullara dağıtılmalıdır" diye konuştu.
Kalabalık, basın açıklamasının ardından sloganlarla dağıldı.