Sebile ÇETİN/ BURSA, ()-BURSA’da öğretmenler, Dershaneler Yasa Tasarısı'nın TBMM Genel Kuruluna gelmesini iş bırakarak protesto etti. Ellerinde pankartlarla meydanlara çıkan öğretmenler ‘Hırsız var’ sloganı atarak yürüdü.
Meclis Genel Kuruluna gelen ‘Dershaneler Yasa Tasarısı’nı protesto etmek için Bursa’da da öğretmenler iş bırakma eylemi yaptı. Eğitim Sen, Türk Eğitim İş ve Eğitim İş Bursa şubeleri üyesi yaklaşık 2 bin öğretmen ellerinden pankartlar ve dövizlerle Fomara Meydanı’na yürüdü. Öğretmenler, ‘Gün gelecek devran dönecek, hırsızlar halka hesap verecek. Polis, zabıta, savcı hırsız var’ diyerek slogan attı. Öğretmenler halay çekerken, Eğitim İş ve Eğitim Sen arasında kısa süreli kürsüde konuşma krizi yaşandı. Sendika başkanları arasında çözülen krizin ardından konuşan, Türk Eğitim Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, hükümetin memur değil cariye aradığını öne sürerek, “Devletin makamını ve kamuyu babasının dönüştürenlere ‘dur’ demek için iş bıraktık. Milletin Malını yetimin hakkını, deveyi hamuduyla götürürcesine kıtlıktan çıkmış, yangından mal kaçırır gibi çalanlara artık yeter diyoruz. Okullarımızı siyasallaştıracak, parti büroları haline getirecek eğitim, öğretimi rafa kaldıracak ilkel yasa tasarısına dur diyoruz. Ama yandaş sendika bu gün okullarda” dedi.
ÖĞRETMENLER GÜVENCESİZ ÇALIŞTIRILACAK
Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Atakan Erdağı da, dershanelerin özel okula dönüştürülme projesinin içeriğinin farklı olduğunu kaydederek, düzenlemenin eğitim sisteminde büyük bir alt üst oluşu yaratmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Meclis gündemindeki tasarı ile kamu kaynaklarının özel okullara aktarılacağını, öğretmenlerin güvencesizliğe mahkum edileceğini dile getiren Erdağı, “Öğretmenlere getirilecek olan yeni sınav sistemi ile güvencesiz ve kuralsız çalışma artacak” diye konuştu.
Eğitim İş Bursa Şube Başkana Özkan Rona ise, ucube yasa tasarısı meclise gönderildiğinde üretimden gelen gücü kullanacaklarını söylediklerini ve bunu birlikte yapacaklarını söyledi.
Açıklamaların ardından öğretmenler slogan atarak halay çekti.

SÇ (FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)