Mehmet KAYMAK / ADANA, () - ADANA'da okul çıkışı karşıya geçmek isteyen edebiyat öğretmeni 45 yaşındaki Uğur Avşar'a çarparak ölümüne neden olan kamyonet sürücüsü 32 yaşındaki Selahattin Dural'ın 6 yıl hapsi istendi.
Olay merkez Sarıçam İlçesi'nde, 24 Şubat 2014 günü meydana geldi. TOKİ Köprülü Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan Uğur Avşar, öğle saatlerinde okulun önündeki Yeşil Bulvar'a çıkarak karşıya geçmek istedi. B sırada Selahattin Dural yönetimindeki Yüreğir Belediyesi'ne ait 01 LG 197 plakalı kamyonet, Uğur Avşar'a çarparak yaralanmasına neden oldu. Hastaneye kaldırılan öğretmen kurtarılamadı.
Öğretmenin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verilirken kamyonet sürücüsü Selahattin Dural, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dural buradaki ifadesinde, "Bilerek ve isteyerek çarpmadım. Kendisi intihar eder gibi aracın önüne atladı. Sonra bu olay meydana geldi. Olay çok ani olduğu için çarpmama gibi bir imkanım yoktu" dedi.
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame düzenledi. 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Dural hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanığın yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
KAZADAN SONRA SİNYALİZASYON YAPILDI
Uğur Avşar'ın görev yaptığı okul yönetiminin, kazanın olduğu köprülü kavşağa sinyalizasyon yapılması için kazadan önce 22 Kasım 2013'te UKOME'ye dilekçe verdiği ortaya çıkmış ve kazadan sonra sinyalizasyon sistemi kurulmuştu.

MKA(OA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)