SİVAS'ta İstiklal İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki A.E.I.'nın öğretmeni tarafından dövüldüğü ve bu nedenle kafatasının çatladığı iddia edildi.
Kent merkezinde Ece Mahallesinde yaşayan Mevlüt-Rahime Işık çiftinin iki çocuğundan biri olan İstiklal İlköğretim Okulu 1/C sınıfı öğrencisi A.E.I. iddiaya göre sınıf öğretmeni S.K. tarafından sopa ile dövüldü. Dayak sonrası Hastaneye götürülen ve küçük kızın kafatasının çatladığı belirlendi. Hastaneden rapor aldıktan sonra Savcılığa giderek suç duyurusunda bulunan anne Rahime Işık, "Daha önceden de okulda çocuğumu döverek kitabını yırtmıştı. Son dayak olayından benim haberim yoktu. Pazartesi günü banyo yaptırmak için çocuğumun üzerini çıkardım. Sırtında kızarıklıklar vardı. Öğretmeninin dövdüğünü anlattı.  Bunun üzerine Sivas Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Çocuğum şikayetlerini söyleyince röntgen çekildi. Kafasında çatlak olduğunu öğrendik. Hastane polisi kızımın ifadesini aldı. Daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildik. Burada çekilen tomografide de kafatasında çatlak olduğu kesinleşti. Bunun üzerine adliye ve Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek öğretmen hakkında şikayetçi oldum. Bu dayak sonrası kızım okuldan soğudu. Okula gitmeye bile korkuyor. Psikolojisi alt üst oldu. Sonuna kadar hakkımı arayacağım" dedi.
Dayak yediğini iddia eden A.E.I. ise, "Okuldan çıkarak eve geldim. Annem banyo yaptırırken sırtımdaki kızarıklıkları gördü. Banyo sonrası ders yaparken başım ağrıdı, midem bulandı. Bunun üzerine annem beni alarak hastaneye götürdü. Öğretmenim benim kafama değnek ile vurdu" dedi. Şikayet üzerine Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Milli Eğitim de inceleme başlattı.