ADANA'da beden eğitimi dersinde voleybol oynarken smaç vuramayıp 'Topu tekrar at' dediği için, öğretmeni Y.B. tarafından dövüldüğü ileri sürülen 14 yaşındaki E.B.'nin yüzünde tokat izi kaldı. E.B.'nin eşinden ayrı yaşayan annesi Hülya F., oğlunun yüzündeki parmak izini görüntüleyip, dövüldüğüne ilişkin rapor da alarak öğretmen Y.B.'den şikayetçi oldu.
İddiaya göre geçen 12 Ekim'de, Adana'daki bir lisede meydana gelen olayda, beden eğitimi öğretmeni Y.B., 9'uncu sınıf öğrencilerine voleybol oynamayı öğretirken, smaç vurma eğitimi verdi. Sıra kendisine gelen E.B. topa istediği gibi vuramayınca öğretmenine "Hocam topu tekrar at" dedi. Öğrencisinin kendisine emir verircesine seslenmesine sinirlenen Y.B., "Sana öğretmeninle nasıl konuşulacağını öğretmediler mi?" diyerek kızdı. Ardından da E.B.'yi okul bahçesindeki güvenlik kameralarının görüş açısından uzak bir noktaya götürüp, sol yanağına peş peşe 4 tokat vurdu. Arkadaşlarının gözleri önünde tokatlanan E.B.'nin yanağında beş parmağın izi kaldı.
MÜDÜR YARDIMCISI BUZLA ŞİŞİ İNDİRMEYE ÇALIŞTI
Yüzü şişen E.B., okul müdür yardımcısının yanına giderek durumu anlattı. E.B.'yi odasına alan müdür yardımcısı, buz torbası ile tampon yapıp, öğrencinin yüzündeki şişliği indirmeye çalıştı.
İki ders boyunca müdür yardımcısının odasında kalan E.B., okul dağıldıktan sonra servisle evine geldi. Durumu fark eden anne Hülya F. telefonla okul yönetimini arayıp, olayı anlattı. Okul yöneticileri, öğretmenin bir anlık öfke sonucu vurduğunu söyleyip, olayın büyütülmemesi istendi.
Oğlunun maruz kaldığı şiddeti belgelemek için yüzündeki parmak izinin fotoğrafını çeken, ardından dövüldüğüne ilişkin rapor alan Hülya F., öğretmen Y.B.'nin cezalandırılması için şikayetçi oldu.
'BAYRAMI BİZE ZEHİR ETTİLER'
Kurban Bayramı'nın kendilerine zehir olduğunu söyleyen anne Hülya F., arkadaşlarının kendisi ile alay edeceğini düşünen oğlunun okula gitmek istemediğini ve psikolojisinin bozulduğunu ileri sürdü. Hülya F., oğlu E.B.'nin yaşadığı olayı şöyle anlattı:
"Eve geldi, yüzü mor ve şişti. Ne olduğunu sordum, bana arkadaşları kavga ederken araya girdiğini ve yumruk yediğini söyledi. Ama ben inanmadım. Doğrusunu anlatmasını isteyince, öğretmenin dövdüğünü söyledi. Bu devirde, üstelik ergenlik çağındaki bir çocuğu dövmek ne demek? Biz ebeveynler bile çocuklarımızı dövmüyoruz, öğretmen nasıl döver? Üstelik öyle çok büyük bir kabahati bile yok. Neymiş, 'Hocam topu at' demiş. Eğer disiplinle ilgili bir sorun varsa, okulun disiplin yönetmeliği var, uygulamaya konur ve oğluma gereken ceza verilir. Ama kimse dövemez. Bayramı bize zehir ettiler. Şikayetçiyim."
Hülya F., oğlu E.B.'yi dövüp yüzünde beş parmağının izini bıraktığını ileri sürdüğü beden eğitimi öğretmeni Y.B. hakkında hem idari hem de adli soruşturma açılmasını istedi.