SAMSUN'da terör örgütü DHKP/C'nin alt birimi olduğu öne sürülen Devrimci Memur Hareketi üyesi oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen öğretmen olan Halil Top tutuklanırken, bir üniversite çalışanı olan Turgay Ş. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Samsun Adliyesi Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri DHKP/C terör örgütünün alt birimi olduğu öne sürülen Devrimci Memur Hareketi üyesi oldukları iddia edilen kamu görevlilerine yönelik 6 ay önce operasyon başlattı. Operasyon kapsamında Çorum'da gözaltına altınan öğretmen Halil Top ile Amasya Üniversitesi'nde memur olan Turgay Ş. yakalanarak Samsun'a getirildi.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından iki şüpheli dün geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheliler, gece geç saatlere kadar ifade verdi. İfadelerin alınmasının ardından Halil Top tutuklanırken, diğer şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.
Öte yandan polis operasyon kapsamında Giresun, Ordu, Sinop, Çorum, Amasya, Samsun ve Tokat illerinde yaptığı operasyonda Devrimci Memur Hareketi üyesi oldukları iddia edilen 30 kişi gözaltına alınmış ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.