DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi'ndeki Atatürk Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki M.Ç'ın, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'nde arkadaşlarıyla konuştuğu için, öğretmen S.Ö. tarafından dövüldüğü iddia edildi. Baba Rahmi Ç., öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Baba Rahmi Ç., oğlunun yan sıradaki arkadaşıyla konuştuğu için öğretmen S.Ö. tarafından önce uyarıldığını, sonra da dövüldüğünü iddia ederek, şöyle dedi:
"Dün, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersindeyken oğlum, yan sıradaki arkadaşıyla konuşmuş. Öğretmen, oğlumu derste konuşmaması için önce uyarmış. Daha sonra oğlumun yan sıradaki arkadaşıyla yeniden konuştuğunu görünce, oğlumun suratına elindeki kitapla vurmuş. Oğlum da kendisine sözlü olarak karşılık verince; öğretmen oğluma arkadaşlarının içinde yumruk ve tokat atarak darp etmiş. Kendisini sınıfın içinde döven öğretmeninin elinden kaçan oğlum, koşarak idareye sığınmış. Bu olay üzerine okul idarecileri beni telefonla arayarak durumu bildirdiler. Ben işte olduğum için evi arayarak eşimi okula gönderdim. Okula giden eşim, oğlumun gözünün morardığını görünce idarecilere, çocuğumuzun neden dövüldüğü sormuş. İdareciler ise eşime çocuğumun öğretmene küfrettiğini iddia etmişler. Diyelim ki, benim çocuğum suçlu; bir öğretmenin bir öğrenciyi sınıfın ortasında ve arkadaşlarının içinde bu şekilde dövmeye hakkı var mıdır? Hangi kabahat öğretmene, bir öğrenciyi bu şekilde dövme hakkı verir? Çocuğumun bir suçu varsa, mevzuata göre ceza verselerdi veya bizleri arayıp bilgilendirselerdi. Ben daha çocuğuma bir tokat bile atmamışken, öğretmeni sınıfın içinde yumruklayarak dövüyor. Bizler çocuklarımızı okula dayak yesin diye mi gönderiyoruz. Kim böyle bir durumu kabul edebilir? Cumhuriyet Savcılığı'na ve kaymakamlığa öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunduk. Dayakçı öğretmenin biran önce hak ettiği cezayı almasını istiyoruz."
Okul yöneticileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.